Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν αποθήκες και εργοστάσιο όπλων στη Γάζα

φωτογραφία: Times of Israel


Απρίλιος 19, 2022. Ελλάδα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίς την Τρίτη ότι επιτέθηκε σε στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, καταστρέφοντας εργοστάσιο παραγωγής όπλων της Χαμάς.

Η επίθεση ήταν απάντηση σε προηγούμενες εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, εν μέσω υψηλών εντάσεων καθώς το Ραμαζάνι και οι γιορτές του Πάσχα συγκλίνουν.

 Κανείς δεν σκοτώθηκε από την εκτόξευση που προερχόταν από τη Γάζα, με τον Iron Dome να αναχαιτίζει με επιτυχία την απειλή.

Η Χαμάς είπε ότι το χτύπημα του Ισραήλ έπληξε άδειες τοποθεσίες δυτικά του Χαν Γιουνίς. 

Η τρομοκρατική οργάνωση είπε ότι εκτόξευσε αντιαεροπορικούς πυραύλους κατά των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan του Ισραήλ ανέφερε ότι η Χαμάς προσέγγισε το Ισραήλ μέσω της Αιγύπτου μετά τον πύραυλο, τονίζοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για μια κλιμάκωση και δεν βρίσκεται πίσω από την εκτόξευση. 

Αν και καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για τον προηγούμενο πύραυλο, το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι θεωρεί υπεύθυνη τη Χαμάς για οποιαδήποτε επίθεση προέρχεται από τη Γάζα.

Αυτό το περιστατικό έρχεται μετά την αύξηση των εντάσεων στην Ιερουσαλήμ γύρω από το Όρος του Ναού. Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε εκατοντάδες Παλαιστίνιους σε συγκρούσεις το Σαββατοκύριακο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε ότι το Ισραήλ κάνει «τα πάντα» για να εξασφαλίσει την ελευθερία και την ασφάλεια των πιστών στην Ιερουσαλήμ, κατακρίνοντας κάθε υποκίνηση από τους Παλαιστινίους στην πρόσφατη κλιμάκωση στην πόλη, αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr