Η Gazprom ανακοίνωσε τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στη Βουλγαρία


«Υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας: Η Gazprom ανακοίνωσε τον τερματισμό των προμηθειών φυσικού αερίου στη χώρα»

 

Απρίλιος 26, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Η «LLC Gazprom Export» ενημέρωσε την Bulgargaz για την αναστολή της παροχής φυσικού αερίου από τις 27 Απριλίου, αναφέρει η ρωσική ren.tv.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Βουλγαρία έχει εκπληρώσει, μέχρι τώρα, πλήρως τις υποχρεώσεις της και πραγματοποίησε όλες τις πληρωμές «έγκαιρα, αυστηρά» και σύμφωνα με τις ρήτρες της συμφωνίας.


Η Βουλγαρία διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία


Όπως αναφέρει, άλλωστε, το υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας, η νέα διαδικασία πληρωμής σε δύο στάδια που προτείνει η ρωσική πλευρά δεν συνάδει με την ισχύουσα σύμβαση και «δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους για τη Βουλγαρία».

Διευκρινίζεται ότι το Υπουργείο Ενέργειας, η «Bulgarian Energy Holding», η «Bulgargaz» και η «Bulgartransgaz» έχουν λάβει μέτρα για τη δημιουργία εναλλακτικών μηχανισμών για την προμήθεια φυσικού αερίου και την έξοδο από την κατάσταση που δημιουργήθηκε με τη Ρωσία.

Μάλιστα, η επίσημη εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας, Λένα Μπορισλάβοβα, δήλωσε ότι η Βουλγαρία δεν προτίθεται να πληρώσει για το φυσικό αέριο που προμηθεύεται από τη Ρωσία σε ρούβλια. 

Στις 23 Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  ανακοίνωσε  τη μετάβαση της Ρωσίας στην πληρωμή για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες σε ρούβλια.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τον Μάρτιο, ο Βούλγαρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Άσεν Βασίλεφ δήλωσε ότι στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, είναι αδύνατο να διαπραγματευτούμε με την Gazprom για νέες προμήθειες φυσικού αερίου.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr