Βουλγαρική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κιρίλ Πέτκοφ αναχωρεί για την Ουκρανία


Απρίλιος 27, 2022. Ελλάδα.

Βουλγαρική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κιρίλ Πέτκοφ , αναχωρεί για την Ουκρανία, χωρίς όμως εκπρόσωπο από το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα- BSP.

Την απόφαση έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος. Το συμβούλιο συνασπισμού, που διήρκεσε σχεδόν 2 ώρες, δεν πέτυχε ένα συγκεκριμένο και τελικό αποτέλεσμα - εάν η χώρα θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μετά την επιστροφή της βουλγαρικής αντιπροσωπείας από το Κίεβο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος «Υπάρχει τέτοιος λαός», Στάνισλαβ Μπαλαμπάνοφ μετά τη συνάντηση των εταίρων του συνασπισμού.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Βούλγαροι πολιτικοί θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική «24chasa» οι αρχές του Κιέβου θα ζητήσουν υποστήριξη για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και την παροχή όπλων.

«Έχουμε ξεκάθαρες ανάγκες - υποστήριξη για την ευρωπαϊκή μας ένταξη. Χρειαζόμαστε επίσης όπλα για να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει η υποστήριξή σε εμάς», είπε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας  Όλγα Στεφανίσινα στο φόρουμ «EΕ Συνάντηση των Βαλκανίων», που διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο της ALDE και ευρωβουλευτή του MRF  Ιλχάν Κιουτσιούκ και την Atlantic Club.

24chasa.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr