Σινά: Ο στρατός των Βεδουίνων πολεμά επιτυχώς κατά του ISIS


Απρίλιος 15, 2022. Ελλάδα.

Κάιρο.

Οι αιγυπτιακές αρχές εξακολουθούν να καθαρίζουν το Σινά από την παρουσία μελών του ISIS.  Κατάφεραν, με τη βοήθεια της Ένωσης  των Φυλών των Βεδουίνων στο Σινά, να καθαρίσουν τα χωριά  αλ Μούλτα και αλ Χουσείνιτ, ανατολικά του Σεΐχ Ζαΐντ.

Τοπική πηγή αποκάλυψε στο Al-Arabiya.net ότι η Φυλετική Ένωση του Σινά, υπό στρατιωτικό έλεγχο και επίβλεψη, κατάφερε να εισβάλει στα κατεχόμενα από το ISIS κρησφύγετα, κεντρικά γραφεία και ναούς στα δύο χωριά που εγκατέλειψαν οι κάτοικοί της αφού διέφυγαν πριν από χρόνια, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις κατάφερε να συλλάβουν έναν από τους αρχηγούς της οργάνωσης, έγγραφα και βιβλία.

Η πηγή σημείωσε ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί και οι βόμβες που είχε τοποθετήσει η τρομοκρατική οργάνωση σε πολλά σπίτια, δρόμους και αγροκτήματα εξουδετερώθηκαν αφού εισέβαλαν σε σπίτι στο χωριό αλ Χουσείνιτ, το οποίο χρησίμευε ως έδρα της οργάνωσης, από την οποία πραγματοποιούσε τρομοκρατικές ενέργειες.

Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις κατάφεραν να καθαρίσουν πλήρως τα χωριά της περιοχής και να αφαιρέσουν και να διαλύσουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να αποτρέψουν απώλειες μεταξύ αμάχων κατά την επιστροφή τους στα χωριά και τα σπίτια τους, σημειώνοντας ότι οι μάχες συνεχίστηκαν στα χωριά Χαρούμπα, Αλκόζα Αράντα, Μπου Αΐτα, Αλ Ρασίντατ, Ομπέιντατ και Μποχάμι.

Πριν από λίγες ημέρες, το «ISIS του Σινά» ανακοίνωσε τη δολοφονία ενός από τα μέλη του κατά τη διείσδυση στο Σινά.

Πηγή από τις Φυλές στο Σινά αποκάλυψε στο Al Arabiya.net  τη δολοφονία του  Μουσάμπ Τζαμίλ Μουτάουα , ενός Παλαιστίνιου από τη Λωρίδα της Γάζας, του γιου του Τζαμίλ Μουτάουα, ηγέτη της Χαμάς και του ανιψιού του Γιαχούα α Σινουάρ. επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα, ο οποίος ήταν ένας από τους επίλεκτους μαχητές στη Δύναμη Al-Quds - Στις Ταξιαρχίες Κασάμ.

Δήλωσε ότι ο Μουσάμπ Τζαμίλ αυτομόλησε από τη Χαμάς και εντάχθηκε στο ISIS και προσπάθησε να διεισδύσει στο Σινά για να παράσχει υποστήριξη και προμήθειες στα στοιχεία της οργάνωσης, προσθέτοντας ότι εξοντώθηκε ενώ προσπαθούσε να φτάσει σε μερικές από τις τοποθεσίες όπου κρύβονταν τα στοιχεία της.

Τρεις άλλοι μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και άλλοι συνελήφθησαν σε επιδρομές μελών της Ένωσης  των Φυλετικών του Σινά σε ορισμένες από τις τοποθεσίες όπου κρύβονται μέλη της οργάνωσης.

nziv.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr