Διπλωμάτης των Εμιράτων: Έφθασε το τέλος της «Δυτικής Κυριαρχίας» στο διεθνές σύστημα


Απρίλιος 15, 2022. Ελλάδα.

 

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο προεδρικός σύμβουλος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ανουάρ Γκαργκάς, είπε ότι η δυτική ηγεμονία επί του διεθνούς συστήματος βρίσκεται στις τελευταίες της μέρες, σημειώνοντας ότι η δυτική παγκόσμια τάξη ζει τις τελευταίες της μέρες, σημειώνοντας ότι η αλλαγή είναι φυσιολογική και η σταθερότητα και η ευστάθεια είναι αποκλίνουσες από τον κανόνα.

«Έρχονται οι χώρες της Ανατολής»


Ο Γκαργκάς είπε στο «Συμβούλιο του Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ» ότι η ανάδυση  της οικονομικής δύναμης και τεχνολογίας από την Ασία που εκπροσωπείται από την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ινδονησία «θα αλλάξει την ισορροπία που είχε κλίση προς τη Δύση, ώστε αυτή η οικονομία να γίνει λιγότερο δυτική».

Ο διπλωμάτης των Εμιράτων πρόσθεσε: «Η Κίνα σήμερα είναι ένας σημαντικός οικονομικός και τεχνολογικός παίκτης και ένας πολύ σημαντικός πολιτικός παίκτης, αν και δεν θα την βάλουμε στις τάξεις της Αμερικής τώρα, αλλά αυτές οι αλλαγές δείχνουν ότι η αλλαγή είναι ο κανόνας στο διεθνές σύστημα, χωρίς σταθερότητα και ευπάθεια», όπως το έθεσε.


Το δολάριο έφθασε στο τέλος του


Ο Γκαργκάς συνέχισε: «Το διεθνές σύστημα σήμερα που βρίσκεται υπό τη δυτική ηγεμονία επί του διεθνούς συστήματος, ζει τις τελευταίες του μέρες», σημειώνοντας ότι η αλλαγή είναι φυσική και ότι το οικονομικό σύστημα που εξαρτάται από το δολάριο είναι ήδη 70 ετών.

Ο διπλωμάτης των Εμιράτων εξήγησε: «Σήμερα βλέπουμε ότι οι χώρες εξαρτώνται από το δολάριο ως παγκόσμιο νόμισμα και πιστεύουμε ότι αυτό ήταν από αμνημονεύτων χρόνων. Η αλήθεια είναι ότι το διεθνές σύστημα που εξαρτάται από το δολάριο είναι 50, 60 ή 70 ετών , άρα η εναλλαγή που επέρχεται βρίσκεται είναι κάτι φυσιολογικό», είπε.


Αναδιάταξη των συμμαχιών


Σχετικά με τις συμμαχίες των Εμιράτων, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών είπε: «Είμαστε ακόμη σε μια δυναμική αναδιάταξης των υποθέσεων μας, επανεξέτασης των συμμαχιών μας και επιβεβαίωσης ότι αυτές οι συμμαχίες αποτελούν μέρος του συνολικού συστήματος προστασίας των ΗΑΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Όχι στο διαχωρισμό των χωρών με τον τρόπο της διακυβέρνησης τους


Ο διπλωμάτης των Εμιράτων επέκρινε τη διαίρεση ορισμένων δυτικών αναλυτών σε δημοκρατικές και αυταρχικές χώρες, λέγοντας: «Η διαίρεση των χωρών σε δημοκρατικές και αυταρχικές χώρες από ορισμένους δυτικούς αναλυτές είναι μια απορριπτική πρόταση γιατί σημαίνει: «Είτε είστε μαζί μας, είστε δημοκρατική χώρα, ή είσαι εναντίον μας, είσαι αυταρχικός».

Αυτό είναι ένα είδος πολιτικής προπαγάνδας», τόνισε.

arabic.cnn.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr