Ιταλός δημοσιογράφος: Το ΝΑΤΟ γνωρίζει ποιος έριξε τον φονικό πύραυλο Tochka-U στο Κραματόρσκ!


Απρίλιος 12, 2022. Ελλάδα.

Μπακού.

Το ΝΑΤΟ γνωρίζει  από πού ακριβώς ο πύραυλος Tochka-U έπληξε τον σιδηροδρομικό σταθμό Κραματόρσκ.

Όπως  αναφέρει  η ιστοσελίδα του Αζερμπαϊτζάν SalamNews , αναφερόμενη στη δήλωση του Ιταλού τηλεοπτικού δημοσιογράφου, Τόνι Καπουόζο, ο οποίος επέστησε την προσοχή σε αναφορές ότι ο σειριακός αριθμός του πυραύλου δείχνει ότι ανήκει στην Ουκρανία.

«Το ΝΑΤΟ γνωρίζει ακριβώς από πού προήλθε αυτός ο πύραυλος», είπε στο δημοφιλές ελεύθερο τηλεοπτικό κανάλι Rete4 στην εκπομπή «Quarta Repubblica».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κλίμα που δημιουργήθηκε γύρω από τη σύγκρουση στην Ουκρανία πιέζει να ανατεθεί η ευθύνη για αυτήν αποκλειστικά στη ρωσική πλευρά.

«Είδα ότι οι αριθμοί στον κινητήρα του πυραύλου, σύμφωνα με ορισμένους στο διαδίκτυο, φαίνεται να αναφέρονται σε αποθήκες της Ουκρανίας, ή σε κάθε περίπτωση, αυτός ο πύραυλος μοιάζει πολύ με αυτόν που έπληξε την πόλη του Ντόνετσκ», είπε ο Καπουόζο.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης με ρουκέτα Tochka-U που πραγματοποίησαν ουκρανικά στρατεύματα στις 14 Μαρτίου στο κέντρο του Ντόνετσκ.

Νωρίτερα, ο Καπουόζο εξέφρασε αμφιβολίες για την ουκρανική εκδοχή του τι συνέβη στην πόλη Μπούτσα. 

Τότε ο Καπουόζο είπε ότι «δεν πείθεται από το χρονικό πλαίσιο». 

Ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ αναρωτήθηκε από πού προέρχονται τα πτώματα στον δρόμο της πόλης, αν λίγες μέρες νωρίτερα ο δήμαρχος του Μπούτσι μιλούσε για την απελευθέρωση της πόλης, χωρίς καμία αναφορά για θύματα.

Το αρχηγείο της εδαφικής άμυνας του Ντόνετσκ (DNR) ανέφερε στις 8 Απριλίου ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πλήγμα Tochka-U στο Κραματόρσκ, τα συντρίμμια έπεσαν κοντά στο σταθμό.

 Σύμφωνα με τον επικεφαλής του DNR,  Ντενίς Πουσίλιν, 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 87 τραυματίστηκαν.

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν χρησιμοποιούν τον τύπο των πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν στο Κραματόρσκ. 

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία είχε χτυπήσει στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ. Το τμήμα τόνισε ότι οι τακτικοί πύραυλοι Tochka-U, τα θραύσματα των οποίων βρέθηκαν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ και δημοσιεύτηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, χρησιμοποιούνται μόνο από τον ουκρανικό στρατό.

Αργότερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι μετά τα στοιχεία που παρουσίασε η Ρωσία, η πρόκληση στο Κραματόρσκ «αποτιμήθηκε» πολύ γρήγορα. Πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις σε Μπούτσα και Κραματόρσκ είναι εξωφρενικές.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, «στα γεγονότα στη Μπούτσα, ο στρατός μας παρουσίασε χρονολογικά στοιχεία και επιχειρήματα σχετικά με υλικό βίντεο, και επιχειρήματα σχετικά με τη θέση των σορών και την «εμφάνισή τους».

salamnews.org

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr