Μέση Ανατολή: Τα έσοδα του Ιράκ από το πετρέλαιο θα εκτιναχθούν σε πάνω από 150 δις δολάρια


Μάιος 16, 2022. Ελλάδα.

Βαγδάτη.

Ο  Μασαράμ Μουχάμαντ Σάλεχ, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Μουσταφά αλ Καζμί, αναμένει ότι τα έσοδα του Ιράκ από το πετρέλαιο φέτος θα υπερβούν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η επίσημη υπηρεσία σε ανακοίνωση.

 Ο Σάλεχ είπε στο Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων (INA), ότι «η εκτίμηση και η προσδοκία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για άλμα στα δημόσια έσοδα του Ιράκ κατά το τρέχον έτος 2022 επικεντρώνεται στα συνολικά πετρελαϊκά και μη πετρελαϊκά δημόσια έσοδα του ομοσπονδιακού Ιράκ.

Πρόσθεσε ότι «με την περιοχή του Κουρδιστάν τα συνολικά ομοσπονδιακά έσοδα μπορούν εύκολα να υπερβούν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του οικονομικού έτους 2022".

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέμενε, νωρίτερα, ότι το Ιράκ θα πετύχαινε άλμα στα δημόσια έσοδα του κατά το έτος 2022 μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, ύψους 149 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ετήσιο ρυθμό μεταβολής 73 τοις εκατό από το έτος 2021.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr