Ουκρανία: Όλοι οι άμαχοι από το εργοστάσιο χάλυβα ‘Azovstal’ της Μαριούπολης απομακρύνθηκαν


Μάιος 7, 2022. Ελλάδα.

Όλες οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη , το οποίο πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις. 

Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Ιρίνα Βερέστσνουκ. Πρόκειται για περίπου 50 άτομα, αναφέρει το πρακτορείο Tass, καθώς  ίδιος αριθμός αμάχων απομακρύνθηκε χθες.

Σύμφωνα με αναφορές από το τάγμα Αζόφ, όπως σημειώνει η ‘Ουκρανική Αλήθεια’, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επιχειρήσεων εκκένωσης, ο ρωσικός στρατός σκότωσε τρεις Ουκρανούς στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους έξι.

Στο μεταξύ, στη Ζαπορίζια επιβλήθηκε συνεχής απαγόρευση κυκλοφορίας τις 7 το απόγευμα της 8ης Μαΐου έως τις 5 το πρωί της 10ης Μαΐου. Αυτό αναφέρθηκε από την Ουκρανική Αλήθεια , επικαλούμενη τις τοπικές αρχές.

 Ο δήμαρχος της πόλης Ενέρχονταρ,Ντμίτρο Ορλόφ, ζήτησε από τους κατοίκους σε ανάρτησή του στο Telegram να μην βγουν έξω τις επόμενες ημέρες για να «προστατευθούν».

Corriere Della Sera- corriere.it

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr