«Το Στοίχημα Είναι Αντοχή 48 ωρών »: οι σκληραγωγημένοι του Azovstal προκαλούν τον Πούτιν

 


Μάιος 7, 2022. Ελλάδα.

Μαχητές του τάγματος Αζόφ είναι έτοιμοι για αναμέτρηση καθώς ο Πούτιν καλεί σε παράδοση. Σύμφωνα με τις βρετανικές στρατιωτικές πληροφορίες, η Μόσχα θέλει τη νίκη μέχρι τη Δευτέρα, γράφει η ιταλική il Giornale.

Όσο περνούν οι ώρες, η αναμέτρηση στο χαλυβουργείο Azovstal πλησιάζει όλο και περισσότερο , όπου οι στρατιώτες των πολιτοφυλακών του Αζόφ παραμένουν πολιορκημένοι μαζί με μερικούς πολίτες. Ακριβώς λόγω της παρουσίας απλών ανθρώπων, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησε να εγγυηθεί μια ασφαλή συμπεριφορά για τους πολίτες, ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια, αλλά ζήτησε την παράδοση των στρατιωτών που εξακολουθούν να βρίσκονται στο σημείο. Οι στρατιωτικοί αντιδρώντας δήλωσαν ότι θα αντέξουν για τουλάχιστον άλλες 48 ώρες.

Την επόμενη, Δευτέρα, θα είναι η 9η Μαΐου , μια σημαντική ημερομηνία για τη Ρωσία, καθώς είναι η Ημέρα της Νίκης, η οποία γιορτάζει τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Σύμφωνα με ορισμένες φήμες, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου ήθελε να ολοκληρώσει την κατάληψη της Μαριούπολης μέχρι αυτήν την ημερομηνία, αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα, επειδή οι στρατιώτες του τάγματος Αζόφ αντιστέκονται.

Εν τω μεταξύ, βρετανικές στρατιωτικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση στο χαλυβουργείο συνεχίζεται. 

Ωστόσο, η συνέχιση των συγκρούσεων θα είχε κόστος για τη Ρωσία από πλευράς στρατιωτικού προσωπικού, εξοπλισμού και πυρομαχικών. 

«Ενώ η ουκρανική αντίσταση συνεχίζεται στο ‘Azovstal’, οι ρωσικές απώλειες συνεχίζουν να αυξάνονται και να ματαιώνουν τα επιχειρησιακά σχέδια στο νότιο Ντονμπάς », δήλωσαν οι προαναφερθείσες βρετανικές πηγές, όπως αναφέρει η La Stampa.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας  Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιτίθεται, επίσης, κατά της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στο χαλυβουργείο Azovstal ως « κόλαση » και μιλώντας ακόμη και για « βασανιστήρια». Φυσικά γνωρίζουμε μόνο ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ τεταμένη και οι κατηγορίες διαδέχονται η μία την άλλη. 

Είναι γνωστό ωστόσο, ότι μαζί με τους Ουκρανούς μαχητές βρίσκονται και διεθνείς αξιωματικοί οι οποίοι μάχονται εναντίον των Ρώσων στο Azovstal.

ilgiornale.it

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr