Το Πεντάγωνο θα στείλει δυνάμεις για τη φύλαξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο


Μάιος 24, 2022. Ελλάδα.

Τα σχέδια για την αποστολή αμερικανικών δυνάμεων πίσω στην Ουκρανία για να φρουρούν την πρεσβεία των ΗΠΑ που άνοιξε πρόσφατα στο Κίεβο «συνεχίζονται», δήλωσε τη Δευτέρα ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, αρχηγός του επιτελείου, σύμφωνα με το The Hill.

Η Wall Street Journal (WSJ) ανέφερε ότι αξιωματούχοι εξετάζουν σχέδια να στείλουν ειδικές δυνάμεις στο Κίεβο για να φρουρούν την Πρεσβεία των ΗΠΑ. Ο στόχος είναι ευαίσθητος, καθώς απαιτεί μια ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας των διπλωματών των ΗΠΑ και της αποφυγής αυτού που η Ρωσία μπορεί να δει ως κλιμάκωση.

«Πρόκειται για συνεχείς προσπάθειες σχεδιασμού. Δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη με τον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν ή εμένα για να αποφασίσουν για την πορεία δράσης και όλα όσα χρειάζονται», είπε ο Μίλεϊ.

Ο Μίλεϊ πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε επανεισαγωγή αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα απαιτούσε προεδρική απόφαση.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση Μπάιντεν άνοιξε ξανά την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο, αφού την έκλεισε πριν από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Η ασφάλεια της Πρεσβείας παρέχεται επί του παρόντος από την Υπηρεσία Διπλωματικής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανέφερε η WSJ.

newsweek.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr