Πότε αναμένεται η μαζική παραγωγή του τουρκικού άρματος μάχης Αλτάι


Μάιος 16, 2022. Ελλάδα.

Η Τουρκία έθεσε το χρονοδιάγραμμα έναρξης της μαζικής παραγωγής του κύριου άρματος μάχης του δικού της σχεδιασμού Altay, το οποίο στο μέλλον θα πρέπει να αντικαταστήσει τα αμερικανικά άρματα μάχης M60 και τα γερμανικά Leopard όταν θα ενταχθούν στον τουρκικό στρατό.


Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CNN Türk, η σειριακή παραγωγή του Altay MBT αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. 

Το τανκ θα βγει στην παραγωγή με τουρκικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και όχι με νοτιοκορεάτικο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

 Τουλάχιστον αυτό λέει το κανάλι. Σύμφωνα με το ίδιο, η δημιουργία του συστήματος πρόωσης βρίσκεται στο τελικό στάδιο, οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν τον επόμενο χρόνο.

Όπως είναι γνωστό, οι Τούρκοι αντιμετώπισαν προβλήματα με την κατασκευή ενός νέου άρματος μάχης, αφού η Γερμανία αρνήθηκε να προμηθεύσει κινητήρες MTU MT883 λόγω του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε κατά της Τουρκίας. 

Αρχικά, το άρμα μάχης σχεδιάστηκε να παραχθεί σε γερμανικά εργοστάσια.

Αργότερα, οι Τούρκοι στράφηκαν σε εταιρείες της Νότιας Κορέας, αλλά η ίδια η Νότια Κορέα δυσκολεύεται να δημιουργήσει έναν κινητήρα για το δικό της άρμα μάχης.

Στις αρχές του περασμένου έτους, εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι το άρμα Αλτάι,  ήταν σχεδόν έτοιμο για μαζική παραγωγή, θα φορούσε έναν τουρκικό κινητήρα με το όνομα Batu, η ανάπτυξη του οποίου ξεκίνησε το 2018 στις εγκαταστάσεις της BMC (μιας Τουρκο-Καταρικής εταιρείας που είχε προηγουμένως κερδίσει σύμβαση για την ανάπτυξη κινητήρα).

 Η Otokar εργάζεται σε μια νέα μονάδα. Το Batu είναι μια μονάδα μετάδοσης κίνησης που αποτελείται από έναν κινητήρα ντίζελ και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας θα πρέπει να έχει ισχύ 1600 ίππων, άλλες παράμετροι του νέου σταθμού παραγωγής ενέργειας δεν έχουν ακόμη αναφερθεί.

Η συμφωνία για το σχεδιασμό του τεθωρακισμένου άρματος Altay συνήφθη το 2007, το πρώτο δείγμα της δεξαμενής Altay παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2011 στην έκθεση όπλων IDEF-2011 στην Κωνσταντινούπολη, το 2018 ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη και η δοκιμή της δεξαμενής, μετά την οποία ανακοινώθηκε η έναρξη της παραγωγής του.

Το βάρος του άρματος είναι 60 τόνοι, ενώ μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα έως και 70 km/h. Το τεθωρακισμένο άρμα είναι εξοπλισμένο με σύστημα κρατήσεων της Roketsan, καθώς και συστήματα ενεργητικής προστασίας και ελέγχου πυρκαγιάς που αναπτύχθηκαν από την Aselsan.

 Επιπλέον, τα άρματα μάχης Αλτάι θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα ανίχνευσης ακτινοβολίας και χημικών απειλών. 

Το όπλο λείας οπής 120 mm είναι αντίγραφο της ανάπτυξης της Rheinmetall, η υδροπνευματική ανάρτηση είναι Νοτιοκορεάτικη.

topwar.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr