Η επίσκεψη Μάικ Πομπέο στα Τίρανα


Μάιος 16, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποίησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στο πλαίσιο της 100ής επετείου των σχέσεων Αλβανίας-ΗΠΑ, σημειώνει η εφημερίδα Gazeta Shqiptare.

Στην ατζέντα των συναντήσεων του Μάικ Πομπέο είχε προβλεφθεί ειδικές συναντήσεις με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, στην οποία προεδρεύει ο Ενκελεϊντ Αλιμπεάι.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ, Γιούρι Κιμ, μοιράστηκε τις πιο σημαντικές στιγμές της συνάντησης του Πομπέο στην Αλβανία, όπου ξεχωρίζει η επίσημη συνάντηση και φωτογραφία με Αλβανούς πολιτικούς.


Η Γιούρι Κιμ λόγω της ιδιότητά της τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο μαζί στα 100 χρόνια, και κυρώς τα τελευταία 30 χρόνια. Και δεν θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε καλύτερο φίλο και σύντροφο για να έχουμε στο πλευρό μας σε αυτό το ταξίδι».

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα ο Μάικ Πομπέο επρόκειτο να επισκεφθεί τον καταυλισμό των αντιφρονούντων του Ιράν που φιλοξενούνται στην Αλβανία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr