Οι τουρκικές βιομηχανίες δημιουργούν ‘βάση’ για άνοιγμα προς την Αφρική

 


Μάιος 16, 2022. Ελλάδα.

 


Η Ένωση Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών στην Τουρκία (MUSIAD) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει παράρτημα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την ενίσχυση του ανοίγματός της στην αφρικανική ήπειρο.

Αντιπροσωπεία της «MUSIAD» επισκέπτεται αυτή τη στιγμή τη Διεθνή Έκθεση Τρίπολης στην τεσσαρακοστή όγδοη συνεδρίασή της.

Το πρακτορείο Anadolu επικαλέστηκε τον Χαφσί Σοϋντεμίρ , επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Μονάδων της «MUSIAD», ο οποίος είπε ότι βρίσκονται στη Λιβύη για να εκπροσωπήσουν την Τουρκία στην εμπορική διπλωματία.

Πρόσθεσε ότι σκοπεύουν να ανοίξουν παράρτημα της «Musiad» στη Λιβύη για να εξασφαλίσουν μόνιμες δραστηριότητες εκεί.

Με τη σειρά του, ο  Σάλεχ Οτσάκ, ένα από τα μέλη που συνόδευαν την «Musiad» στη Λιβύη, είπε ότι στοχεύουν να ανοίξουν πόρτα στην Αφρική μέσω της Λιβύης.

Ο Οτσάκ εξήρε την υποδοχή που λαμβάνουν από τον λιβυκό λαό.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι στενές σχέσεις μεταξύ της τουρκικής και της λιβυκής κοινωνίας θα αντικατοπτρίζονται και στις εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.

Όσο για τον Σινάν Κάγια, Γενικό Γραμματέα του «Musiad Libya», είπε ότι η αντιπροσωπεία του τουρκικού συνδέσμου που κατευθύνεται στη Διεθνή Έκθεση Τρίπολης περιλαμβάνει 50 επιχειρηματίες.

Πρόσθεσε ότι σκοπεύουν να ανοίξουν παράρτημα της «Musiad» στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα.

Ανέφερε την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν συναντήσεις, την Τρίτη, με Λιβύους επιχειρηματίες και τα Εμπορικά Επιμελητήρια της Μισράτα.

Την περασμένη Δευτέρα εγκαινιάστηκε η Διεθνής Έκθεση Τρίπολης, με τη συμμετοχή περίπου 110 εταιρειών που εκπροσωπούν 6 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Εμπορίου, και χορηγείται από τη Γενική Αρχή για τις Εκθέσεις της Λιβύης.

Το όνομα της Τουρκικής Ένωσης Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών «MUSIAD» είναι περίοπτη σε όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την οικονομία και το εμπόριο στην Τουρκία. Ο σύλλογος, που είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση Τούρκων επιχειρηματιών, συγκεντρώνει κάτω από την ομπρέλα του δεκάδες χιλιάδες εταιρείες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Λόγω του μεγάλου οικονομικού βάρους του στην Τουρκία, η «MUSIAD» είναι γνωστή ως κάτι περισσότερο από μια απλή οικονομική οντότητα.

Η ίδρυση της MUSIAD χρονολογείται από τις 9 Μαΐου 1990 από Τούρκους επιχειρηματίες που πίστευαν στην αναγκαιότητα του ανοίγματος της χώρας τους στην παγκόσμια αγορά. Στόχος της ένωσης είναι να ενθαρρύνει τους Τούρκους επιχειρηματίες να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους εκτός Τουρκίας, εκτός από την παροχή ευκαιριών να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς.

turkpress.co

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr