Η βουλγαρική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι βιάστηκε να αρνηθεί την πληρωμή σε ρούβλια του φυσικού αερίου


Μάιος 23, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Η απόφαση της Βουλγαρίας να αρνηθεί να πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια μάλλον ήταν βιαστική. Την άποψη αυτή εξέφρασε σε συνέντευξή του στο bTV ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Αλεξάντερ Νικολόφ.

Τώρα η Βουλγαρία δεν βλέπει κανένα νόημα στο άνοιγμα λογαριασμού σε ρούβλια, όπως έκαναν η Γερμανία και η Ιταλία, είπε ο Νικολόφ. Πρόσθεσε ότι στις 24 Μαΐου, οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών της ΕΕ θα συζητήσουν αυτό το θέμα σε συνάντηση.

«Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν αύριο - στο επίπεδο της συνάντησης των υπουργών ενέργειας της κοινότητας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι οι πληρωμές σε ρούβλια αποτελούν παραβίαση των κυρώσεων. Το ερώτημα είναι αν πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ εταιρειών και κρατικών εταιρειών», είπε ο επικεφαλής του βουλγαρικού υπουργείου.

Ο Νικολόφ είπε ότι η Bulgargaz συνεχίζει να διατηρεί εμπορικές σχέσεις με τη ρωσική Gazprom. Διέψευσε, λοιπόν, τις φήμες ότι η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών είχε διακοπεί.

rueconomics.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr