Ο διοικητής Πεσμεργκά κατηγορεί την κουρδική ηγεσία για συνεργασία με τους Τούρκους


Μάιος 23, 2022. Ελλάδα.

Η Τουρκία έχει βομβαρδίσει το στρατόπεδο προσφύγων του Μάρτυρα Ρουστέμ Κούντι (Maxmur) 13 φορές από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο  Μεσρούρ Μπαρζανί ​​ και είπε: «Η συνεργασία του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος - KDP με το τουρκικό κράτος έχει ξαναζωντανέψει» δήλωσε ο Χατζί Φεϊσέλ, εθελοντής διοικητής των Πεσμεργκά της περιοχής Maxmur.

Οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους εισβολής στα εδάφη του Νοτίου Κουρδιστάν συνεχίζονται, στοχεύοντας τους Κούρδους χωρίς διακρίσεις μεταξύ του κουρδικού λαού.

 Στις 21 Μαΐου, 6 άνθρωποι μαρτύρησαν στην επίθεση κατά την οποία βομβαρδίστηκαν το Στρατόπεδο Μάρτυρος Ρουστέμ Κούντι (Μαξμούρ) και το Άξελερ. Το βράδυ της 17ης Μαΐου, ένας πολιτικός πρόσφυγας από το Βόρειο Κουρδιστάν, ο Ζέκι Τσελεμπί, δολοφονήθηκε μπροστά από το εστιατόριο του στη Σουλεϊμανίγια.


Ο Χατζί Φεϊσέλ, ο εθελοντής διοικητής των Πεσμεργκά στο όρος Κερετσόξ  στην περιοχή Μαξμούρ, δήλωσε στο Rojnews σχετικά με τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους εισβολής: «Ως PUK, έχουμε εκδώσει μια σκληρή δήλωση σχετικά με τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους στην περιοχή. Απαιτήσαμε να κληθούν και να τιμωρηθούν οι αξιωματούχοι του τουρκικού κράτους στη Βαγδάτη και την περιοχή. Θέλουμε να μάθουμε τον λόγο που μαρτύρησαν οι άνθρωποι στην περιοχή. Το προσφυγικό στρατόπεδο Μάρτυρα Ρουστέμ Κούντι, το οποίο βρίσκεται στο Μαξμούρ και κατοικείται από άοπλους ανθρώπους, έχει βομβαρδιστεί 13 φορές από τότε που ο  Μασρούρ Μπαρζανί ανέλαβε την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον Χατζί Φεϊσέλ:

«Η κυβέρνηση της περιοχής του Κουρδιστάν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Μασρούρ Μπαρζανί και του KDP. Οι επισκέψεις τους στο τουρκικό κράτος είναι αμφίβολες. Κανείς δεν γνωρίζει τι συζητήθηκε σε αυτές τις επισκέψεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνεργασία τους με το τουρκικό κράτος έχει αναβιώσει».

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr

 

--