Ο Μπασάγκα έφθασε στην Τρίπολη για να αναλάβει την διακυβέρνηση της Λιβύης


Μάιος 17, 2022. Ελλάδα.

Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Φατχί Πασάγκα ανακοίνωσε την άφιξή του στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησής του, που του ανατέθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα, ο Ισάμ Αμπού Ζαρίμπα, Υπουργός Εσωτερικών στη λιβυκή κυβέρνηση που διορίστηκε από το κοινοβούλιο, ότι ο πρωθυπουργός Φατχί Μπασάγκα έφτασε στην πρωτεύουσα, την Τρίπολη.

«Η κυβέρνηση της Λιβύης που έχει ανατεθεί θα ασκήσει τα καθήκοντά της από την Τρίπολη», είπε ο Αμπού Ζαρίμπα, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θα διώξει μέλη της κυβέρνησης Νταμπάιμπα για πολιτικούς λόγους.

Δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η λεγόμενη Ταξιαρχία Ναουάσι, ένας από τους μεγαλύτερους ένοπλους σχηματισμούς στη λιβυκή πρωτεύουσα, καλωσόρισε την άφιξη του Μπασάγκα, τονίζοντας ότι παρείχε πλήρη υποστήριξη για την προώθηση του κράτους και την επίτευξη σταθερότητας.


Αντίδραση από τον Νταμπάιμπα


Πριν από την άφιξη του Μπασάγκα, ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Αμπντέλ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα, διέταξε να τεθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε επιφυλακή και έτοιμα για κάθε έκτακτη ανάγκη και να χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά ενάντια σε ύποπτες κινήσεις, στο πλαίσιο ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ των ανταγωνιστών παρατάξεων που έγιναν στην πρωτεύουσα Τρίπολη και σε ορισμένες περιοχές στα δυτικά της χώρας τις προηγούμενες ημέρες.

Σε μια επιστολή προς τον διοικητή της της Πολεμικής Αεροπορίας στην κυβέρνησή του, ο Νταμπάιμπα απαίτησε να κηρυχθεί συναγερμός στην αίθουσα επιχειρήσεων πτήσης drone και να παρακολουθούν τυχόν ένοπλες κινήσεις εντός της ευρύτερης  περιφέρειας της Τρίπολης και εξουσιοδότησε την αίθουσα επιχειρήσεων να «ασχοληθεί άμεσα».

Το λιβυκό κοινοβούλιο διόρισε τον Μπασάγκα τον Μάρτιο, αλλά ο Αμπντελχαμίντ Νταμπάιμπα, ο υποψήφιος πρωθυπουργός πέρυσι, αρνήθηκε να παραδώσει την εξουσία.


Arab Youm.news

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr