Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ο Κίσινγκερ προστέθηκε στη λίστα των ‘εχθρών της Ουκρανίας’


Μάιος 27, 2022. Ελλάδα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ  με τις δηλώσεις του στο Νταβός, κατέληξε στη βάση δεδομένων του ουκρανικού ιστότοπου «Mirotvorets», ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Το κέντρο «Mirotvorets» / «Ειρηνοποιός» έχει έδρα το Κίεβο και δημοσιεύει στοιχεία για άτομα που θεωρούνται εχθροί της Ουκρανίας. Τα «στοιχεία» αφορούν τα άτομα των οποίων οι ενέργειες έχουν ενδείξεις εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, την ειρήνη, την ανθρώπινη ασφάλεια και το διεθνές δίκαιο.


Ο Χένρι Κίσινγκερ κατέληξε στη βάση δεδομένων Mirotvorets ως «αντι-ουκρανικός προπαγανδιστής», αναφέρει το Sputnik  στο κανάλι του στο Telegram.


Επισημαίνεται ότι ο Κίσινγκερ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός είπε ότι η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να προσπαθεί να νικήσει τη Ρωσία μέσω του ουκρανικού στρατού προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφή στην Ευρώπη και να αναγκαστεί η Ουκρανία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απαντώντας στον Κίσινγκερ, είπε ότι, μιλώντας για τα τρέχοντα γεγονότα, είναι σαν το 1938.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ συμβούλεψε τον Ζελένσκι να ακούσει τη γνώμη του Κίσινγκερ, ο οποίος δεν θεωρήθηκε ποτέ συμπαθής προς τη Ρωσία.

vz.ru

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr