«Εκατοντάδες Σύροι στρατιώτες και μαχητές προσλήφθηκαν από τους Ρώσους»


Η εικόνα προέρχεται από ένα βίντεο στο οποίο μέλη του συριακού στρατού φωνάζουν φιλορωσικά συνθήματα, αφού προσφέρθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Πηγή: Zvezda. (από το δημοσίευμα)

 

 Μάιος 20, 2022. Ελλάδα.

 

Αποκλειστικές πληροφορίες που έλαβαν οι «Σύροι για την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη»(stj-sy.org) κυρίως από οικογένειες/συγγενείς Σύριων μαχητών, εκτός από αξιωματικούς, ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Συρία, μετέφεραν τουλάχιστον 500 μαχητές στη Ρωσία για να πολεμήσουν ως μισθοφόροι μαζί με τις δυνάμεις της στην ανατολική Ουκρανία, μάλιστα, κατέγραψαν τα ονόματά τους από ασφαλιστικές εταιρείες και μεσίτες.

Οι μεταφορές μαχητών από τη Συρία στη Ρωσία, οι οποίες παρακολουθούνταν από το «Σύριοι για την αλήθεια», πραγματοποιήθηκαν μέσω της στρατιωτικής βάσης Χμεϊμίμ και πραγματοποιήθηκαν κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2022 και συνέπεσαν με τις μεταφορές άλλων Σύριων μαχητών από τη Λιβύη που πραγματοποιήθηκαν από τη Ρωσία για τον ίδιο σκοπό.

Το δημοσίευμα βασίζεται σε μαρτυρίες και συνεντεύξεις που έγιναν με συγγενείς μαχητών που πήγαν στη Ρωσία και σε πληροφορίες που ελήφθησαν από αξιωματικούς δεύτερης κατηγορίας στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που ανήκουν σε ομάδες και τάγματα από τα οποία στρατολογούνταν και μεταφέρονταν μαχητές.

Πληροφορίες που έλαβαν οι «Σύροι για την Αλήθεια» αναφέρουν ότι τουλάχιστον 100 μαχητές από την κεντρική και νότια Συρία έχουν μεταφερθεί στα μέτωπα μάχης στην ανατολική Ουκρανία, αφού στρατολογήθηκαν από την «Al-Sayad Security Company / ISIS Hunters» και τις ρωσικές δυνάμεις σε αντάλλαγμα για μισθούς που ξεκινούν από 1000 δολάρια ΗΠΑ Έως 1.500 το μήνα. Επιπλέον έλαβαν την υπόσχεση για παροχή μπόνους και πρόσθετες παροχές μετά την ολοκλήρωση της αποστολής και επιστροφή τους στο τάγμα τους στη Συρία.

Στρατιωτικές πηγές της Συρίας ανέφεραν για στρατολόγηση και μεταφορά τουλάχιστον 530 μαχητών από την «25η Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων» αφού  πέρασαν από 15νθήμερη  εκπαίδευση από Ρώσους αξιωματικούς. Συγχρόνως, διοικητές πολιτοφυλακών πιστές στη συριακή κυβέρνηση εστάλησαν στη Ρωσία για να διευκολύνουν και να οργανώσουν τις επιχειρήσεις υποδοχής μαχητών και διανομής αρμοδιοτήτων.

stj-sy.org


--




The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr