Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί βαρύ σύστημα φλογοβόλων στην Ουκρανία


Μάιος 28, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί το πιο νέο βαρύ φλογοβόλο σύστημα TOS-2 «Tosochka» κατά του ουκρανικού στρατού.  Αυτό αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass με βάση στρατιωτικές πηγές.

«Τα συστήματα TOS-2 χρησιμοποιήθηκαν στο Χάρκοβο», δήλωσε Ρώσος στρατιωτικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας «τρέχουν» σε πολλές στρατιωτικές καινοτομίες.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το πρακτορείο δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.

Πάντως,  έγινε γνωστό ότι ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια της εισβολής του στο έδαφος της Ουκρανίας χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το όχημα μάχης υποστήριξης αρμάτων μάχης (BMPT) "Terminator" σε επιχειρήσεις μάχης.

Το BMPT "Terminator" υιοθετήθηκε από τον ρωσικό στρατό το 2018. Εμπνεύστηκαν από την αστική μάχη κατά τη διάρκεια των εκστρατειών της Τσετσενίας, κατά τις οποίες τα παραδοσιακά τεθωρακισμένα οχήματα - τανκς, οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού - υπέστησαν σημαντικές απώλειες από τα εχθρικά πυρά, επισημαίνει το δημοσίευμα.

 Gazeta.ru

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr