Σάββατο 28 Μαΐου 2022

«Υπόλοιπα» του ISIS: 13 Αλβανοί ‘παλιννόστησαν’ από τη Συρία


Μάιος 28, 2022. Ελλάδα.

Σήμερα το πρωί, 13 παλιννοστούντες Αλβανοί που διέφυγαν από τα στρατόπεδα της κόλασης στη Συρία και είναι ασφαλείς στα χέρια των αλβανικών αρχών, έφτασαν στο αεροδρόμιο της Πρίστινα. 

Πρόκειται για 4 γυναίκες και 9 παιδιά  που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, για να αφήσουν μια για πάντα το δράμα που έζησαν εδώ και καιρό, ανεβάζοντας στους 43 το σύνολο των συμπατριωτών που έχουν σωθεί μέχρι στιγμής.

Οι επαναπατρισθέντες Αλβανοί έγιναν δεκτοί από τον Υπουργό Εσωτερικών Μπλέντι Τσούτσι, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους στρατηγικούς εταίρους, τις ΗΠΑ, που έκαναν εξαιρετικά για την επιτυχή ολοκλήρωση της τέταρτης επιχείρησης μέσω της οποίας στο Κοσσυφοπέδιο επαναπατρίστηκαν πολίτες του.

Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις παλινόστησης

 Ο καταυλισμός 'Αλ Χολ' στη Συρία - όπως σημειώνεται  17 ακόμη  Αλβανοί που ταυτοποιήθηκαν συνεχίζουν να βρίσκονται σε αυτόν


«Δεν είναι σε καμία περίπτωση η τελευταία επιχείρηση και δεν θα σταματήσουμε έως ότου επιστρέψουμε τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν απομείνει στα διαβόητα στρατόπεδα στις περιοχές των συγκρούσεων, επίσης με βάση τους καταλόγους που συντάχθηκαν νωρίτερα με τους Λιβανέζους εταίρους, τον υποστράτηγο  Αμπάς Ιμπραχίμ και τον σύμβουλο  Αλβανού διπλωμάτης στην περιοχή, τον Μαρκ Γκοράγεμπ», είπε ο Τσούτσι.

Αυτή είναι η τέταρτη αποστολή διάσωσης Αλβανών στη Συρία. Νωρίτερα, κατά τις άλλες 3 αποστολές, 25 γυναίκες και παιδιά επαναπατρίστηκαν στην Αλβανία, ενώ 17 Αλβανοί που ταυτοποιήθηκαν συνεχίζουν να βρίσκονται σε καταυλισμούς.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των επαναπατρισθέντων είναι η δεύτερη σύζυγος του διαβόητου Αλβανού τζιχαντιστή Genci Ballës (φωτό), Αλμίρα Καστράτι και οι 2 γιοι του.

gazetadita.al, abcnews.al,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr