Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν θα συναντηθούν στη Μόσχα για την οριοθέτηση των συνόρων


Μάιος 13, 2022. Ελλάδα.

Οι επιτροπές της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν θα συνεδριάσουν στη Μόσχα στις 16-17 Μαΐου για την οριοθέτηση και την ασφάλεια των συνόρων. Αυτό δήλωσε ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών Αραράτ Μιρζογιάν σε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι μιλήσαμε με τους συναδέλφους μας από το Αζερμπαϊτζάν για το θέμα της δημιουργίας επιτροπών για την οριοθέτηση και την ασφάλεια των συνόρων. Και φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξέι Οβερτσούκ ότι θα συναντηθούν για το θέμα των επικοινωνιών στη Μόσχα στις 16-17 Μαΐου, ενώ υπάρχει επίσης συμφωνία για μια διμερή συνάντηση για την οριοθέτηση και ασφάλεια των συνόρων», είπε ο Μιρζογιάν.

«Οι εντατικές επαφές μας επιβεβαιώνουν το επίπεδο των ρωσο-αρμενικών σχέσεων, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη χρονιά της 30ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων. Αναμφίβολα, η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Αρμενίας  Νικόλ Πασινιάν στη Ρωσική Ομοσπονδία ήταν ένα γεγονός ορόσημο, κατά το οποίο έγιναν έντονες διαπραγματεύσεις με τη ρωσική ηγεσία. Όλες οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν βρίσκονται στα σκαριά», είπε με τη σειρά του ο Λαβρόφ.

Σήμερα (χθες) ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξέι Οβερτσούκ βρίσκεται στο Ερεβάν. Αυτή είναι επίσης μια σημαντική μορφή που λειτουργεί εντατικά και επιτυγχάνει καλά πρακτικά αποτελέσματα. Θα θέλαμε να διοργανώσουμε φόρουμ περιφερειακά και νεολαίας φέτος.

Αμέσως μετά τη συνάντησή μας, θα πραγματοποιηθεί άλλη μια τριμερής επαφή με τον ομόλογό μας από το Αζερμπαϊτζάν, κατά την οποία θα συζητήσουμε την εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβαν οι ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας και της Ρωσίας στο πλαίσιο τριμερών δηλώσεων, με αποτέλεσμα την κατάλληλη εργασία Δημιουργήθηκαν μηχανισμοί για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων από τους ηγέτες μας», κατέληξε.

news.am/rus

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr