Πρέσβειρα Σουηδίας στην Αλβανία: «Είμαστε έτοιμοι για όλα»…


Μάιος 17, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Η Πρέσβειρα της Σουηδίας Έλσα Χάσταντ έδωσε συνέντευξη Τύπου με κύριο σημείο αναφοράς την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

 Η Χάσταντ είπε ότι μίλησε με τον Πρωθυπουργό  της Αλβανίας, Έντι Ράμα και την υπουργό Εξωτερικών Όλτα Τζάσκα, οι οποίοι την στήριξαν σε αυτή τη διαδικασία.

Δήλωσε ότι η Σουηδία είναι έτοιμη για οτιδήποτε εάν αντιμετωπίσει επιθέσεις από τη Ρωσία ως απάντηση στην ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Χθες συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την κυρία  Όλτα Τζάσκα. Και οι δύο με διαβεβαίωσαν ότι θα υποστηρίξουν τη Σουηδία στη διαδικασία του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για εμάς και το ΝΑΤΟ. Η Σουηδία είναι έτοιμη για όλα.

Αυτό που περιμένουμε περισσότερο στο θέμα των επιθέσεων, είναι αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο ή παραπληροφόρηση, προκειμένου να αποσταθεροποιηθεί η Σουηδία. Βοηθάμε πολύ την Αλβανία. Η Σουηδία υποβάλλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και η Αλβανία έχει φιλοδοξίες για την ΕΕ. «Η Σουηδία βοηθά την Αλβανία στις Βρυξέλλες, στα όργανα της ΕΕ και με κεφάλαια», είπε η Χάσταντ, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

Gazeta Shqiptare

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr