Ο Λουκασένκο ανησυχεί για αλλαγές συνόρων μεταξύ Πολωνίας- Ουκρανίας- Λευκορωσίας


Μάιος 23, 2022. Ελλάδα.

Μινσκ.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε σε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Δύση προγραμματίζει να διαλύσει την Ουκρανία και για αυτό υπάρχει ανησυχία.

«Τα μέλη του ΝΑΤΟ συγκεντρώνουν στρατεύματα στα δυτικά σύνορα (του ενωσιακού κράτους της Λευκορωσίας και της Ρωσίας ), υπάρχουν απροσδόκητα πράγματα στην Ουκρανία.

»Μας ανησυχεί, και εσάς επίσης. Αυτές οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν στο διαμελισμό της Ουκρανίας. Ανησυχούμε ότι αυτοί, οι Πολωνοί και τα μέλη του ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι να «βοηθήσουν» με κάθε τρόπο, να πάρουν, όπως πριν από το 1939, τη δυτική Ουκρανία (σημ.: το έδαφος που ήταν μέρος της Πολωνίας)», δήλωσε ο Λουκασένκο κατά τη συνάντηση με τον Πούτιν στο Σότσι, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία 24.

Σημείωσε ότι αυτή η κατάσταση είναι ανησυχητική όχι μόνο από την άποψη την υπάρχουσα κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή. 

«Αυτή είναι η στρατηγική τους και για τη Δυτική Λευκορωσία. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Όπως είπα, οι Ουκρανοί θα πρέπει, επίσης, να μας ζητήσουν να μην επιτρέψουμε να διαχωριστεί αυτό το δυτικό τμήμα και άλλα μέρη από την Ουκρανία. Αυτή είναι η θέση μου»,  είπε ο Λουκασένκο.

Τόνισε ότι  το ζήτημα αυτό που εντάσσεται στο πλαίσιο ασφάλειας της περιοχής συζητήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Έχουμε πολλά προβλήματα εδώ, αλλά θα τα λύσουμε, δεν φοβόμαστε, ο σκοπός μας είναι δίκαιος και αργά η γρήγορα θα νικήσουμε ούτως ή άλλως», είπε ο Λουκασένκο.

ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr