Τούρκοι και Κούρδοι καταδιώκουν τους αυτονομιστές του PKK


Ο πρωθυπουργός της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ, Μασρούρ Μπαρζανί (α) συναντήθηκε με τον Ερντογάν και τον αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, πριν την τουρκική εισβολή στο βόρειο Ιράκ

 

Μάιος 1, 2022. Ελλάδα.

Η  τουρκική εφημερίδα Star, που είναι προσκείμενη στην κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης - AKP, ανακοίνωσε ότι στόχος της επίθεσης του τουρκικού στρατού ήταν να προχωρήσει 50 έως 60 χιλιόμετρα στο έδαφος της περιοχής του Κουρδιστάν. Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι ειδικές δυνάμεις που συνδέονται με το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν - KDP συνεργάζονται με τον τουρκικό στρατό, γράφει κουρδικό δημοσίευμα.

Η τουρκική εφημερίδα Star, με τίτλο «Ο Μεχμετσίκ θα μπει 50-60 χιλιόμετρα μέσα», εξήγησε τον σκοπό των επιθέσεων του τουρκικού κράτους στο Νότιο Κουρδιστάν και τη συνεργασία με το KDP στο δημοσίευμά της.

Θα δημιουργήσει νέες στρατιωτικές βάσεις


Το άρθρο αναφέρει ότι στόχος του τουρκικού στρατού είναι να προχωρήσει 50 με 60 χιλιόμετρα στο έδαφος του Νοτίου Κουρδιστάν. Η είδηση ​​κάνει επίσης λόγο για συνεργασία του KDP με το τουρκικό κράτος και αναφέρει ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Μεσούρ Μπαρζανί με τον Ερντογάν. Σύμφωνα με την είδηση, δυνάμεις του KDP που γνωρίζουν την περιοχή, αποκλείουν τις διαδρομές των ανταρτών.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο τουρκικός στρατός δεν θα αποσυρθεί από τις υπάρχουσες περιοχές και θα χτίσει εκεί νέες στρατιωτικές βάσεις.

Αυτό αποκαλύπτει την πρόθεση του τουρκικού κράτους να εισβάλει στο έδαφος του Νοτίου Κουρδιστάν και να εισέλθει σε βάθος 50 με 60 χιλιόμετρα.

rojnews.news

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr