Κούρδοι: Τιμωρήθηκαν 15 Τούρκοι στρατιώτες εισβολείς, καταστράφηκε ένα τεθωρακισμένο


Ιούνιος 14, 2022. Ελλάδα.

Στις δράσεις που πραγματοποίησαν οι αντάρτες της ελευθερίας του Κουρδιστάν τιμωρήθηκαν 15 εισβολείς και καταστράφηκε 1 τεθωρακισμένο όχημα τύπου Amarok, γράφει η κουρδική Rojava News.

Το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας -HPG (πτέρυγα του PKK) αναφέρει σχετικά:

«Οι ενέργειες του αντάρτικου για την ελευθερία του Κουρδιστάν στο  Μπακουρέ Κουρδιστάν και στις Αμυντικές Περιοχές Medya συνεχίζονται αδιάκοπα με στάση αυτοθυσίας και πνεύμα επίθεσης στη βάση των επαναστατικών κινήσεων.

»Αν και το τουρκικό κράτος προσπάθησε να το καλύψει, μη αποκαλύπτοντας με κανέναν τρόπο τις απώλειες που υπέστη στο Μπακουρέ Κουρδιστάν (το τουρκικό Κουρδιστάν ή Βόρειο Κουρδιστάν) στο κοινό, μόλις οι δυνάμεις μας στο πεδίο έδωσαν πληροφορίες, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ότι όλες οι ειδήσεις που παρουσιάστηκαν στα ιδιωτικά πολεμικά μέσα ενημέρωσης του τουρκικού κράτους ήταν ψευδείς.

»Από τις κινητές ομάδες μας στις Αμυντικές Ζώνες Medya και τις δυνάμεις μας που αντιστέκονται σε πολεμικές σήραγγες, 11 εισβολείς τιμωρήθηκαν, 1 εισβολέας τραυματίστηκε, 1 σύστημα κάμερας mobesse και 1 drone καταστράφηκαν.

 Ενώ οι περιοχές της Αντίστασης βομβαρδίστηκαν 21 φορές με ελικόπτερα και 27 φορές με πολεμικά αεροπλάνα με χημικά όπλα και εκρηκτικά. Επίσης, τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή Ζαπ και ένας στη Μετίνα.

Επιθέσεις του κατοχικού τουρκικού στρατού

Σύμφωνα με το κουρδικό δημοσίευμα:

Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού εισβολής έγινε με χημικά όπλα και εκρηκτικά.

Στις 11 Ιουνίου, στις 16:00, οι πολεμικές σήραγγες στην περιοχή αντίστασης Karker βομβαρδίστηκαν δύο φορές με εκρηκτικά.

Στις 12 Ιουνίου, 11 άνθρωποι μας σκοτώθηκαν στις σήραγγες του λόφου Χακάρι, μεταξύ των οποίων οι Μάρτυρες Ζεμάνι, Χετζάρ και Ακίφ.

Από τις 07:00 έως τις 19:00 της 12ης Ιουνίου, οι πολεμικές σήραγγες «Martyr Hewrê» στην περιοχή Αντίστασης «Martyr Shahin» βομβαρδίστηκαν 9 φορές με χημικά όπλα και 5 φορές με εκρηκτικά.

Συνεχίστηκαν οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού εισβολής με οβίδες, επιθετικά ελικόπτερα και πολεμικά αεροσκάφη.

 rojnews.news

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr