Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικό «Bayraktar» κοντά στη Χερσώνα


Ιούνιος 2, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε να εξαπολύσει  πυραυλική επίθεση στη Χερσώνα, αφού το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 λειτούργησε και κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar στην περιοχή του Νικολάεφ, δήλωσε ο  Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Χερσώνα, σύμφωνα με το Κανάλι 1.

«Στη Χερσώνα, συγκεκριμένα, κανένας πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε, το σύστημα S-300 λειτούργησε, το οποίο έπληξε το drone Bayraktar μεταξύ Νικολάεφ και Βοζνεσένσκ, επομένως δεν υπήρξαν πραγματικά χτυπήματα κατά της πόλης της Χερσώνας», αναφέρει το TASS.


«Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 κατέστρεψε με επιτυχία άλλο ένα ουκρανικό επιθετικό UAV Bayraktar TB2.  

Η CAA (στρατιωτική-πολιτική διοίκηση) της περιοχής Χερσώνας ευχαριστεί τα ρωσικά αντιαεροπορικά πυροβολεία για την προστασία του ουρανού μας», αναφέρει το κανάλι Telegram της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής.

Αναφέρθηκε, πάντως, ότι ακούστηκε έκρηξη στο κέντρο της Χερσώνας, στον ουρανό πάνω από την πόλη για αρκετή ώρα υπήρχε ίχνος, όπως αρχικά εικαζόταν, από πύραυλο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr