Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Η Ρωσία παραδίδει τον έλεγχο εδαφών στην ανατολική Συρία στο Ιράν


Ιούνιος 25, 2022. Ελλάδα.


Το συριακό δίκτυο ειδήσεων 'Step', που δραστηριοποιείται στα ανατολικά της Συρίας, επικαλούμενο δικές του πηγές, δημοσιεύει στοιχεία από μια συνάντηση σήμερα στην πόλη Αλ Ταμπάνι, δυτικά του Ντέιρ εζ Ζορ, στην οποία συμμετείχαν Ρώσοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι των δυνάμεων του Άσαντ που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μαζί με διοικητές ιρανικών πολιτοφυλακών, που βρίσκονται επίσης στα ανατολικά της χώρας.


Σύμφωνα με την πηγή, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο αλ Ταμπάνι, με στόχο τον συντονισμό των επιχειρήσεων μεταξύ 5 μονάδων των ιρανικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μετά την αποχώρηση των  Ρώσων αξιωματικών και στρατιωτών από περιοχές στην ανατολική Συρία.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η συνάντηση έπρεπε να πραγματοποιηθεί στην πόλη Ντέιρ εζ Ζορ, αλλά μεταφέρθηκε στην πόλη  αλ Ταμπάνι μετά από αίτημα των διοικητών της ιρανικής πολιτοφυλακής.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις μείωσαν πρόσφατα την παρουσία τους στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ και μια ομάδα 33 Ρώσων στρατιωτών και αξιωματικών μεταφέρθηκε από το Ντέιρ εζ Ζορ στην περιοχή Λατάκια , προφανώς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μεταφορά τους στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία.

Step News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr