Η Λιβύη συμφώνησε στις συναντήσεις του Καΐρου για την ανάγκη απέλασης των ξένων μαχητών


Ιούνιος 17, 2022. Ελλάδα.

 

Οι λιβυκές αντιπροσωπείες που βρίσκονται σήμερα Παρασκευή στην Αίγυπτο συμφώνησαν ομόφωνα για την ανάγκη απέλασης ξένων μαχητών στη Λιβύη από τη χώρα.

Συνεχίζονται οι συνεδριάσεις της Λιβυκής Συνταγματικής Επιτροπής στον τρίτο και τελευταίο γύρο των συναντήσεων στο Κάιρο.

Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα γίνονται κομβικές συναντήσεων για να συζητηθούν οι δρόμοι που πρέπει να ακολουθηθούν για την επίλυση της λιβυκής κρίσης, καθώς το Κάιρο φιλοξενεί συνάντηση της Λιβυκής Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής «5 + 5», συμπεριλαμβανομένου του Αρχηγού του Επιτελείου του Λιβυκού Στρατού, Αντιστράτηγου  Αμπντέλ Ραζέκ αλ Ναντόρι, και του ομόλογου του στη δυτική περιοχή,  Μουχάμαντ αλ Χαντάντ.

 «Η Λιβυκή Στρατιωτική Επιτροπή περιλαμβάνει στα μέλη της τους αρχηγούς και τους διοικητές του λιβυκού στρατού και υπάρχει συμφωνία για την απόσυρση όλων των ξένων μαχητών που πήραν τα όπλα εναντίον του λιβυκού λαού και για την απόσυρση των μισθοφόρων που προκαλούν εξέγερση στη χώρα».

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η απεσταλμένη του ΟΗΕ στη Λιβύη, Στέφανι Γουίλιαμς, τόνισε επίσης την ανάγκη απομάκρυνσης  των ξένων στοιχείων και αφοπλισμού των ενόπλων ομάδων στη Λιβύη.

Όσον αφορά τη χρονική περίοδο για την έναρξη της απομάκρυνσης μισθοφόρων από τη Λιβύη,  αναφέρθηκε ότι αυτό θα καθοριστεί στην τελευταία συνάντηση τους που θα έχουν οι αντιπροσωπείες της Λιβύης στις 19 Ιουνίου στο Κάιρο.

 Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Λιβυκού Στρατού, Αμπντέλ Ραζέκ αλ Ναντόρι, και ο Αρχηγός του Επιτελείου των Δυνάμεων της Δυτικής Περιφέρειας, Μουχάμαντ αλ Χαντάντ,  συναίνεσαν στην απομάκρυνση όλων των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη.

alghad.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr