Τουρκία: Νέα επιχείρηση εναντίον Κούρδων μαχητών στην επαρχία Ντιγιαρμπακίρ


Ιούνιος 9, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Σήμερα Πέμπτη, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την έναρξη νέας επιχείρησης στην επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, στην ανατολική Τουρκία,  με στόχο την καταπολέμηση των ναρκωτικών και την εξάλειψη των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν 1.165 δυνάμεις χωροφυλακής και ασφαλείας με 75 επιχειρησιακές ομάδες, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu».

Το υπουργείο επιβεβαίωσε την παρακολούθηση 136 κρυφών τοποθεσιών στην ύπαιθρο της ανατολική περιφέρειας κατά την πρώτη ημέρα της επιχείρησης, καθώς και κατάσχεση ποσοτήτων ναρκωτικών, όπλων και υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών.

Να σημειωθεί ότι το PKK χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τουρκικά στοιχεία, η οργάνωση έχει σκοτώσει περίπου 40.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια των αυτονομιστικών της ενεργειών της που συνεχίζονται για περισσότερα από 30 χρόνια. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr