Ο Βούτσιτς απέρριψε το αίτημα του Γερμανού Καγκελαρίου για «προϋπόθεση» στην ένταξη στην ΕΕ



Ιούνιος 11, 2022. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απέρριψε τα αιτήματα του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς για ένταξη στις αντιρωσικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ),  όπως αναφέρει το Reuters.


Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, η Σερβία εξακολουθεί να έχει στη μνήμη της, πώς η διεθνής κοινότητα επέβαλε κυρώσεις εναντίον της.

 Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε αυτή την προσέγγιση αναποτελεσματική και σημείωσε ότι το Βελιγράδι έχει εντελώς διαφορετική θέση για αυτό το θέμα.

 Είπε επίσης ότι η Σερβία βρίσκεται σε δύσκολη θέση: η ΕΕ πρέπει να λάβει υπόψη της ότι η Σερβία και η Ρωσία έχουν μια μακροχρόνια ειδική σχέση.

Μάλιστα, ο Βούτσιτς είπε ότι ο Γερμανός καγκελάριος ζήτησε από τις σερβικές αρχές να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως μέρος των ενεργειών που είναι απαραίτητες για την ένταξη του Βελιγραδίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Εκτός από τις απαιτήσεις για την εισαγωγή περιορισμών, ο επικεφαλής της Γερμανίας ανακοίνωσε επίσης τη στήριξή του στην πολιτική πορεία του Βελιγραδίου προς την ένταξη στην Ε.Ε.

lenta.ru

 

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr