Σκόπια: Η Τουρκία προωθεί τη συνεργασία στην εκπαίδευση στο Μοναστήρι


Ιούνιος29, 2022. Ελλάδα.

 

Ο Πρέσβης της Τουρκίας, Χασάν Μεχμέτ Σεκίζκοκ, επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμο  του Μοναστηριού/Μπίτολα, και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τόνι Κονιανόφσκι.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αρκετά σημαντικά θέματα και τομείς, που εμβαθύνουν συνεχώς τη συνεργασία του Μοναστηριού με πόλεις της Τουρκίας. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οικονομική συνεργασία, και στο σοβαρό ενδιαφέρον τουρκικής εταιρείας για επενδύσεις στην περιοχή, ενώ συζητήθηκε και η ιστορική σύνδεση των δύο χωρών, όπως και το ενδιαφέρον Τούρκων τουριστών να επισκεφθούν το Μοναστήρι.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάστηκαν νέες ευκαιρίες για περαιτέρω πρόοδο του τουρισμού και εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Μετά το επίσημο μέρος, ο Δήμαρχος Κονιανόφσκι και ο Πρέσβης Σεκίζκοκ περπάτησαν στο παλιό Παζάρι του Μοναστηριού και επισκέφτηκαν μερικά από τα σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά ορόσημα της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Τζαμιού Χατζί Μαχμούντ Μπέι, που παρά τη θρησκευτική του σημασία, κάποτε θεωρούνταν σημαντικό ίδρυμα.

Nova Makedonija

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr