Αντιπολίτευση Σκοπίων: Τα αιτήματα της Βουλγαρίας σημαίνουν τον εκβουλγαρισμό μας


Ιούνιος 17, 2022. Ελλάδα.

«Νοκ άουτ για τη διπλωματία μας» χαρακτήρισε την πιθανή πρόταση της γαλλικής προεδρίας , εάν αυτή σημαίνει την ένταξη των βουλγαρικών απαιτήσεων στο διαπραγματευτικό πλαίσιο, δήλωσε ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE Κριστιάν Μίτσκοσκι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι 5 των Σκοπίων.



«Αυτό είναι ένα κλασικό νοκ άουτ. Για μένα ακόμη περισσότερο. Ένα μεγάλο νοκ άουτ είναι μια υποκριτική πολιτική, γιατί σήμερα ακούω ότι ενώ η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ως υποψήφια για ένταξη χώρα στην ΕΕ, εκβιάζεται. Έχω ακούσει ότι η Ουκρανία αξίζει το καθεστώς  της υποψήφιας.  Εμείς φιλοξενούμε εκατοντάδες έως χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ, έγινε πόλεμος στα βόρεια σύνορά μας και τότε κανείς δεν μας είπε ότι μπορούσαμε να γίνουμε μέλη του ΝΑΤΟ. Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είχε εσωτερική σύγκρουση, και πάλι κανείς δεν μας είπε ότι θα γίνουμε υποψήφιοι στην ΕΕ από αύριο, αλλά περιμέναμε μέχρι το 2005 και το 2008 εκβιασθήκαμε ξανά και έπρεπε να αλλάξουμε το όνομά μας. Εργαστήκαμε για να επιτύχουμε αυτό το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ», είπε ο Μίτσκοσκι.

Επανέλαβε ότι τα αιτήματα της Βουλγαρίας σημαίνουν « εκβουλγαρισμό της Βόρειας Μακεδονίας ή η χώρα δεν θα γίνει ποτέ μέρος της ΕΕ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η πρόταση είναι τέτοια, δεν θα ήθελε την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. 

Ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης κάλεσε εκ νέου σε διαμαρτυρία που διοργάνωσε το κόμμα το Σάββατο, ζητώντας πρόωρες εκλογές στη χώρα.

dariknews.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr