Δαμασκός: Η Συρία θα αντισταθεί στην τουρκική εισβολή με λαϊκή αντίσταση


Ιούνιος 9, 2022. Ελλάδα.

Δαμασκός- Συρία.

Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, τόνισε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει έναν πόλεμο που δεν μπορεί να συνδεθεί με το ζήτημα της επέκτασης του ΝΑΤΟ, αλλά μάλλον είναι ένας συνεχής πόλεμος που δεν σταμάτησε ούτε πριν από τον κομμουνισμό και πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζοντας

ότι η δύναμη της Ρωσίας σήμερα αποτελεί αποκατάσταση έστω και μερική της χαμένης διεθνούς ισορροπίας.

Αυτή η ισορροπία που επιδιώκουμε αντικατοπτρίζεται καταρχήν στις μικρές χώρες, και η Συρία είναι μια από αυτές. Αυτός είναι ο ελάχιστος λόγος χωρίς να μπούμε σε άλλους νομικές λεπτομέρειες, αλλά τώρα μιλάω με τη γλώσσα της γεωστρατηγικής.

 Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ επιβεβαίωσε ότι η Συρία θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε τουρκική εισβολή στα εδάφη της, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Εάν υπάρξει νέα εισβολή, θα υπάρξει λαϊκή αντίσταση σε πρώτο στάδιο. Φυσικά, στα μέρη όπου είναι παρών ο συριακός στρατός και δεν υπάρχει σε όλες τις περιοχές της Συρίας και όταν οι στρατιωτικές συνθήκες επιτρέψουν την άμεση αντιπαράθεση, θα το κάνουμε αυτό.

 Πριν από δυόμισι χρόνια, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ του συριακού και του τουρκικού στρατού και ο συριακός στρατός μπόρεσε να καταστρέψει μερικούς από τους τουρκικούς στόχους που μπήκαν στο συριακό έδαφος. Η κατάσταση θα είναι η ίδια ανάλογα με το τι επιτρέπουν οι στρατιωτικές δυνατότητες. Πέρα από αυτό θα υπάρξει λαϊκή αντίσταση, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας.

Sana

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr