ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την πείνα ως στρατιωτικό όπλο


Ιούνιος 24, 2022. Ελλάδα.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί τον λιμό ως όπλο, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. 

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί πολύ συνειδητά την πείνα ως στρατιωτικό όπλο, κρατώντας όλο τον κόσμο όμηρο», προέβη σε αυτές τις κατηγορίες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Βερολίνο, όπως σημειώνει το Ria Novosti.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Ρωσία «προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη για την απότομη αύξηση των τιμών των τροφίμων σε άλλους» και «μπλοκάρει τα λιμάνια» στη Μαύρη Θάλασσα.

Στις 23 Ιουνίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες παρατείνει την επισιτιστική κρίση με τις ενέργειές του. 

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε ότι ο Γκουτέρες δεν καθιστά δυνατή την ταχύτερη αποστολή σιτηρών.

Επιπρόσθετα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα διέψευσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες κατά της Μόσχας για αύξηση των τιμών των σιτηρών. Σύμφωνα με την διπλωμάτη, οι λόγοι για την αύξηση των τιμών είναι τα λάθη των δυτικών χωρών στην πρόβλεψη της αγροτικής πολιτικής και στην κακοσχεδιασμένη μετάβασή τους στην «πράσινη» ενέργεια.


lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr