Πρωθυπουργός Αλβανίας: «Είμαστε τρελοί στα Βαλκάνια, όλοι νομίζουμε ότι είμαστε ο παλαιότερος λαός»


Ιούνιος 27, 2022. Ελλάδα.

 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα είπε ότι δεν φταίει μόνο η ΕΕ που δεν έδωσε τα χέρια στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων στην  πρόσφατη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στη συζήτηση για την καταγωγή και την ηλικία των βαλκανικών λαών, ο Ράμα χαριτολογώντας ανέφερε τον ανταγωνισμό Ελλήνων και Αλβανών στο ποιος είναι ο αρχαιότερος λαός στη Βαλκανική Χερσόνησο, γράφει η «Gazeta Express».

Στα Βαλκάνια όλοι νομίζουμε ότι είμαστε οι πιο παλιοί

Εμείς οι Αλβανοί νομίζουμε ότι είμαστε οι παλαιότεροι, ότι γεννηθήκαμε μετά από τους πιθήκους σύμφωνα με την εξέλιξη του Δαρβίνου.

Εάν ρωτήσετε τους Σέρβους «δεν έχουν εγκαταλείψει (ποτέ) την περιοχή»,

αφήστε στους Έλληνες, που νομίζουν ότι οι ίδιοι οι πίθηκοι ήρθαν μετά από αυτούς.

Οι Τούρκοι μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο καυγά για το αν είναι τούρκικος καφές  ή ελληνικός καφές.

«Το ίδιο ισχύει για τους Σλαβομακεδόνες και τους Βούλγαρους», είπε.

Ο Ράμα είπε ότι δεν φταίει μόνο η ΕΕ, αλλά πρέπει να είναι υπομονετικοί μαζί μας.

«Έχετε λοιπόν υπομονή μαζί μας, αγαπητοί φίλοι, και μην ξεχνάτε ότι παρά τα προβλήματά μας, πρέπει να σας το επισημάνω, γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε θύματα οποιασδήποτε αδικίας, δεν είναι τόσο απλό, είναι πιο περίπλοκο».

 «Είμαστε όλοι θύματα της ιστορίας μας και μερικές φορές του εαυτού μας, αλλά είμαστε καλοί άνθρωποι, είμαστε πιστοί άνθρωποι αλλά και τρελοί, επομένως είναι καλύτερα να μας έχετε μαζί σας», είπε ο Ράμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr