Τουρκία: Οι ΥΠΕΞ Ιρλανδίας και Νορβηγίας στο Χατάι «Για τον ανθρωπιστικό διάδρομο με τη Συρία»


Ιούνιος 15, 2022. Ελλάδα.

Χατάι.

 Ο Υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας Simon Coveney και η Υπουργός Εξωτερικών του Βασιλείου της Νορβηγίας Anniken Huitfeldt πήγαν στο Χατάι. Οι δύο υπουργοί και η συνοδευτική αντιπροσωπεία επισκέφτηκαν τον Κυβερνήτη του Χατάι Ραχμί Ντογκάν στο δημαρχείο.

Ο Ραχμί Ντογκάν σημείωσε ότι θα πραγματοποιήσουν συνάντηση για τη Συρία, τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση. Μετά τη συνάντηση, η οποία ήταν κλειστή για τον Τύπο, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών έκαναν δηλώσεις.


«Ήρθαμε να συζητήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό τον διάδρομο»


Ο Υπουργός Εξωτερικών του Βασιλείου της Νορβηγίας, Anniken Huitfeldt, ευχαρίστησε τις τοπικές διοικήσεις στο Χατάι για το έργο τους σχετικά με τη βοήθεια, δήλωσε: 

«Σήμερα ήρθαμε εδώ για να συζητήσουμε, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με τη διατήρηση του διαδρόμου ανοιχτού ώστε να παραδίδεται η ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό στη βόρεια Συρία».

 

Ο Simon Coveney, Υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, ανέφερε: 

«Όπως γνωρίζετε, οι επίσημες συνοριακές διελεύσεις πρέπει να ανανεώνονται κάθε χρόνο παρουσία των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη βοήθεια που θα δοθεί στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

 Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς, ως Ιρλανδία και Νορβηγία, πραγματοποιούμε τη φετινή επίσκεψη, εργαζόμαστε και στοχεύουμε να ανανεώσουμε τη νομοθεσία και έτσι να συνεχίσουμε να περνάμε τα σύνορα και να υποστηρίζουμε.

Ένας από τους λόγους που βρισκόμαστε εδώ σήμερα είναι να κρατήσουμε ανοιχτό αυτόν τον διάδρομο έτσι ώστε περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν εκεί να μπορούν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια και να διασφαλίσουμε ότι γίνονται οι απαραίτητες ρυθμίσεις από τα Ηνωμένα Έθνη, τόσο στην Ιρλανδία όσο και στη Νορβηγία και σας ευχαριστώ πολύ για την εκτίμησή τους.

 Εκπληκτική δουλειά γίνεται εδώ και υποστηρίζεται ο μεγάλος πληθυσμός που υπάρχει από  ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μεγάλης σημασίας, ειδικά στα μάτια των Ηνωμένων Εθνών».

cumhuriyet.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr