Διόρθωση Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφο που είπε ‘Turkey’: εννοείται ‘Turkiye’…


Ιούνιος 15, 2022. Ελλάδα.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιρλανδίας Simon Coveney και την υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Anniken Huitfeldt, ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αντέδρασε στη χρήση της έκφρασης «Turkey» από ξένο ανταποκριτή και προειδοποίησε: «Υποθέτω ότι εννοούσατε την Turkiye».

Ένας ξένος ανταποκριτής ρώτησε τον Τούρκο υπουργό «Η Τουρκία αντιτάχθηκε στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η αντίθεση;» ρώτησε.

 

«Διόρθωση στην ονομασία της χώρας»

 

Ο υπουργός Τσαβούσογλου διόρθωσε τον δημοσιογράφο που χρησιμοποίησε την έκφραση «Turkey’» στην ερώτηση. 

Ο Τσαβούσογλου απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο με τις λέξεις «υποθέτω ότι εννοούσες την Turkiye’». Ο δημοσιογράφος από την άλλη απάντησε στην ερώτηση «Φυσικά» και έκανε ξανά την ερώτηση χρησιμοποιώντας την έκφραση ‘Turkiye’.

Απαντώντας στην ερώτηση μετά την απαραίτητη διόρθωση, ο Τσαβούσογλου είπε: «Αυτό εξαρτάται από την απάντηση των δύο χωρών. Έχουμε μεταφέρει ξεκάθαρα τις ανησυχίες και τις προσδοκίες μας τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στις δύο χώρες. Είπαμε ότι τα έγγραφα που μας εστάλησαν απείχαν πολύ από τις θέσεις μας. Αυτές οι χώρες τώρα έχουν την μπάλα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Η αλλαγή του ονόματος της Τουρκίας

 

Μετά από αίτημα της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, το όνομα της χώρας που χρησιμοποιείται ως «Turkey» (= γαλοπούλα) στις ξένες γλώσσες άλλαξε σε «Turkiye». Το όνομα της χώρας χρησιμοποιήθηκε ως Turkiye αντί για «Turkey» για πρώτη φορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

sondakika.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr