Η ‘Irini’ πραγματοποιεί ναυτικές ασκήσεις ανοιχτά της Λιβύης


Ιούνιος 15, 2022. Ελλάδα.


Η Ευρωπαϊκή Επιχείρηση IRINI πραγματοποίησε ναυτικές ασκήσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο για τον ναυτικό της στόλο που αναπτύχθηκε στη Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Λιβυκής ακτής, αναφέρει η λιβυκή alsaaa24.com.

Η ηγεσία της Ειρήνης ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι στις ασκήσεις συμμετείχαν 3 πλοία, ένα του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, το δεύτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και το Τρίτο του Γαλλικού.

Η διοίκηση της ‘IRINI’ αποκάλυψε ότι είχε αναπτύξει 6 ειδικά περιπολικά αεροσκάφη από τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Πολωνία με πλοία και άλλα αεροσκάφη για την υποστήριξη των ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν, εκτός από το Ευρωπαϊκό Δορυφορικό Κέντρο για την απαραίτητη υποστήριξη.

Η διοίκηση της ΕΙΡΗΝΗΣ ανέφερε ότι η πρόσφατη επιχείρηση ήταν μια καλή ευκαιρία για τη διεξαγωγή προηγμένων ασκήσεων για την ενσωμάτωση των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αυξηθεί η δυνητική ικανότητα των ευρωπαϊκών ναυτικών δυνάμεων.

Η διοίκηση της ΕΙΡΗΝΗΣ ανακοίνωσε ότι οι ασκήσεις είχαν ως στόχο την εκπαίδευση των δυνάμεων για την εκτέλεση των καθηκόντων που έχουν ανατεθεί για την επιθεώρηση πλοίων που προορίζονται για τη Λιβύη και για την επαλήθευση της απουσίας όπλων σε αυτά, σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας βάσει του οποίου ιδρύθηκε η επιχείρηση IRINI.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr