Οι φιλορωσικές αρχές στη Ζαπορίζια ζήτησαν κατάργηση των συνόρων με τη Ρωσία


Ιούνιος 22, 2022. Ελλάδα.

 


Τα σύνορα μεταξύ της Ρωσίας και των νότιων περιοχών της Ουκρανίας πρέπει να εξαλειφθούν. Αυτό δήλωσε ο  Βλαντιμίρ Ρογκόφ, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Ζαπορίζια, αναφέρει το RIA Novosti.



Ο Ρογκόφ έκανε αυτήν την πρόταση από το γεγονός ότι το 73-85% των Ουκρανών έχουν συγγενείς στη Ρωσία. Συνέκρινε τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών με το Τείχος του Βερολίνου, όταν το 60–68% των κατοίκων του Ανατολικού Βερολίνου και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας είχαν συγγενείς στο Δυτικό Βερολίνο και την Ομοσπονδιακή Δυτική Γερμανία.

Υπενθύμισε ότι οι Γερμανοί δεν έκαναν δημοψήφισμα, αλλά απλώς γκρέμισαν το Τείχος του Βερολίνου και άρχισαν να ζουν σε ένα ενιαίο κράτος. «Δεν είμαστε χειρότεροι από τους Γερμανούς», είπε ο Ρογκόφ.

Τον Μάρτιο, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είχε πάρει τον έλεγχο μέρους της επικράτειας της περιοχής Ζαπορίζια, μη συμπεριλαμβανομένου του περιφερειακού κέντρου. Αυτές είναι οι πόλεις  Ενέργκονταρ, Βασιλίεφκα, Μελιτόπολη, Μπερντιάνσκ και άλλοι οικισμοί.

Τώρα στις πόλεις της Ζαπορίζια υπάρχει γραφείο στρατιωτικού διοικητή. Το ρωσικό ρούβλι τέθηκε σε κυκλοφορία στην περιοχή και τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια άρχισαν να εκπέμπουν σε ορισμένες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Μελιτόπολης.

Οι φιλορωσικές αρχές στη Ζαπορίζια θα ταχθούν υπέρ της ένταξης της περιοχής στη Ρωσία μετά από δημοψήφισμα. Σύμφωνα με τον Ρογκόφ, το δημοψήφισμα θα πρέπει να διεξαχθεί φέτος. Το Κρεμλίνο σημείωσε ότι αυτό το θέμα θα πρέπει να αποφασιστεί από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι το Κίεβο θα αποχωρήσει από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τη Μόσχα όταν θα διεξάγονται δημοψηφίσματα στις περιοχές της χώρας που κατέχονται από τα ρωσικά στρατεύματα.

rbc.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr