Η Αλβανία στέλνει στρατεύματα στην ανατολική Βουλγαρία


Ιούνιος 22, 2022. Ελλάδα.

 

Η Αλβανία θα στείλει στρατεύματα στη Βουλγαρία και ιδιαίτερα στην ανατολική πλευρά της που ενισχύεται λόγω της ρωσικής επιθετικότητας. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι, μετά την κυβερνητική συνεδρίαση.

«Δραστηριοποιούμαστε σήμερα όχι μόνο στην Αλβανία αλλά και σε διεθνείς αποστολές και επιχειρήσεις. Σύντομα θα βρεθούμε στη Βουλγαρία στην ανατολική πλευρά που ενισχύεται λόγω της ρωσικής επιθετικότητας. 

Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ όπου θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, ειδικά με τη νέα στρατηγική αντίληψη NATO 2030.

Υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας τις οποίες παρακολουθούμε για εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη ικανοτήτων και με αξιοπρεπή μεταχείριση του στρατού», είπε ο Πελέσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την 1η Ιουλίου ξεκινά η αύξηση 30% του στρατιωτικού μισθού. Αυτή η αύξηση ωφελεί όλο το προσωπικό από τον 1ο στρατιώτη  έως τον Ταξίαρχο / Υποναύαρχο.


Nga data 1 korrik fillon rritja me 30% e pagës se ushtarakeve. Nga kjo rritje përfitojnë të gjithë efektivët nga ushtar i I-e deri tek gjeneral brigade/kundëradmiral. Profesioni i ushtarakut, krenari dhe trajtim dinjitoz. #WeAreNATO
Εικόνα

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr