Το Πεντάγωνο ματαιώνει αποστολή drones MQ-1C στην Ουκρανία


Ιούνιος 22, 2022. Ελλάδα.

 Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν προειδοποίησαν το Σαββατοκύριακο ότι είχαν διατυπωθεί αντιρρήσεις για τεχνικούς λόγους για την προτεινόμενη πώληση προηγμένων στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-1C « Grey Eagle » στην Ουκρανία.

 Υπάρχουν ανησυχίες ότι ο ρωσικό στρατός θα μπορούσαν να αποκτήσει πρόσβαση στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τον ευαίσθητο εξοπλισμό επικοινωνίας και επιτήρησής τους εάν καταρρίφθηκαν πάνω από ρωσικά κατεχόμενα εδάφη στην ανατολική Ουκρανία.

Αυτό αναφέρει ο Trevor Filset για το The National Interest, σημειώνοντας ότι ο κατασκευαστής των drones θα μπορούσε μπορεί να αντικαταστήσει τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά με λιγότερο προηγμένα εξαρτήματα, αλλά αυτό θα υποβαθμίσει τις δυνατότητες του drone και η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Τέσσερα drones, τα οποία φέρεται να κοστίζουν περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια το τεμάχιο, προορίζονταν αρχικά να χρησιμοποιηθούν από τον αμερικανικό στρατό, αλλά αργότερα ειπώθηκε για πιθανή χρήση στην Ουκρανία. Κάθε ένα από τα drones μπορεί να εξοπλιστεί με πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-114 Hellfire, που θεωρείται ένας από τους πιο αποτελεσματικούς οπλισμούς του αμερικανικού στρατού.

 Όπως σημειώνεται ο ουκρανικός στρατός έχει κάνει μεγάλη χρήση drones κατά των ρωσικών δυνάμεων εισβολής, ιδιαίτερα του τουρκικής κατασκευής TB-2 Bayraktar. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar είναι σχετικά φθηνά σε σύγκριση με το κόστος του παραδοσιακού στρατιωτικού εξοπλισμού και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr