Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

«Οι προδότες της πατρίδας επιστρέφουν στη Ρωσία- τι θα γίνει με αυτούς»


Ιούνιος 19, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

«Οι αστέρες της σόου - μπίζ που διέφυγαν αμέσως μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ή δήλωσαν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία επιστρέφουν τώρα ενεργά στην πατρίδα τους», γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Μάλιστα, αποκαλούν την αποδημία τους ως «διακοπή» των δραστηριοτήτων τους και συνεχίζουν τώρα ενεργά να ασχολούνται με τα ΜΜΕ και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ο Ιβάν Ούργκαντ, για παράδειγμα, συνεχίζει να εργάζεται στην εκπομπή του στο Κανάλι Ένα, υποσχόμενος στους θεατές μια νέα μορφή, ενώ η ηθοποιός Βρετανο-Λιθουανο-Ρωσίδα ηθοποιός θεάτρου Ινγκέμποργκα Νταπκουνάιτε αναπτύσσει το φεστιβάλ της Έμπνευση, για το οποίο λαμβάνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ρούβλια κρατικής χρηματοδότησης.


Ο διάσημος κωμικός και ερμηνευτής  Σέμιον Σλεπακόφ, γνωστός για τα καυστικά τραγούδια του για τη ρωσική πολιτική, επέστρεψε επίσης στη Ρωσία. 

 Η Μανίζα Χαμράγεβα, «Ρωσίδα», προσπάθησε να ξεκινήσει (αλλά μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία).

Ο ηθοποιός Εμμανουήλ Βίτοργκαν, η τραγουδίστρια  Γιασμίν, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής  Αλεξάντερ Βασιλίεφ, η τραγουδίστρια  Όλγα Μπούζοβα και πολλοί άλλοι, των οποίων οι «διακοπές» συνέπεσαν με την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, κατέληξαν ξανά στη Μόσχα.


Επιστροφή των «παραθεριστών»- να κοπεί η κρατική χρηματοδότηση


Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Άρμεν Γκασπαριάν, η επιστροφή αυτών των «παραθεριστών» οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν συνηθίσει να ζουν στο εξωτερικό και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ίδια ροή χρημάτων στις τσέπες τους όπως γίνεται στην πατρίδα.

Ο πολιτικός επιστήμονας  Σεργκέι Μίχεεφ είπε ότι πιστεύει ότι οι καλλιτέχνες που επικρίνουν την ειδική επιχείρηση πρέπει να τιμωρηθούν και ότι πρέπει να κοπεί η όποια κρατική χρηματοδότηση.

«Πιστεύω ότι τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να υπολογίζουν σε καμία κρατική χρηματοδότηση. Αυτό είναι το πρώτο και το δεύτερο είναι ότι αν έκαναν κάτι που εμπίπτει σε ποινικό άρθρο, για παράδειγμα, υποστήριξαν τον ουκρανικό στρατό ή κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να θεωρηθούν ποινικά υπεύθυνοι», δήλωσε ο Μίχεεφ.


«Να τιμωρηθούν»


Η Σβετλάνα Πίκτα , μέλος του κινήματος Ισχυρή Ρωσία, ζητά τιμωρία για τα μέσα ενημέρωσης που προσκαλούν καλλιτέχνες που προσβάλλουν τον στρατό και δυσφημούν την ειδική επιχείρηση:

«Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, αυτά τα nits έτρεξαν να σώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και οι περισσότεροι από αυτούς προέβησαν σε αντιρωσικές δημόσιες εκδηλώσεις, η διάσωση των περιουσιακών στοιχείων έπρεπε να πληρωθεί σε είδος. Αυτοί είναι οι τέλειοι προδότες. Ο δρόμος της επιστροφής γι' αυτούς πρέπει να κλείσει μια για πάντα», είπε η πολιτικός.molva33.ru, eadaily.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr