Λιβύη: Ο Μπασάγκα κάλεσε τους Λίβυους να ανέχονται τους άλλους σε ένα κράτος δικαίου


Ιούνιος 18, 2022. Ελλάδα.

Σήμερα, Σάββατο, ο ορισθείς πρωθυπουργός του λιβυκού κοινοβουλίου,  Φατχί Μπασάγκα, κάλεσε όλους τους Λίβυους να είναι πιο ανεκτικοί και να αποδέχονται τους άλλους προκειμένου να οικοδομηθεί ένα κράτος που να συμπεριλαμβάνει όλους τους πολίτες.

Με αφορμή την πρώτη επέτειο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Καταπολέμηση της Ρητορικής Μίσους, σε tweet μέσω του λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης «Twitter», ο Μπασάγκα είπε ότι η ρητορική μίσους, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει τον μεγαλύτερο ρόλο στην κλιμάκωση των κρίσεων όπως αυτή που διέρχεται η Λιβύη και εξάπλωση της διαμάχης μεταξύ του λαού της χώρας.

1/2كان ولازال لخطاب الكراهية - وخاصة على وسائل التواصل الاجتماعي - الدور الأكبر في تصعيد الأزمات التي تمر بها #ليبيا ،ونشر الفتن بين أبناء الوطن الواحد.

Από την πλευρά του, μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης,  ο Μούσα αλ Κόνι, δήλωσε ότι η Λιβύη χρειάζεται έναν λόγο που να αποστασιοποιείται από τη ρητορική μίσους, τονίζοντας: «Χρειαζόμαστε να σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση».

Ο αλ Κόνι πρόσθεσε, σε tweet μέσω του λογαριασμού στο «Twitter», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ρητορικής Μίσους, «Αυτή η ημέρα αντιπροσωπεύει ένα ουσιαστικό μήνυμα για εμάς και η χώρα περιμένει τη σειρά της τον μήνα, σε σχέση με την έναρξη του στρατηγικού οράματος του Προεδρικού Συμβουλίου για το έργο εθνικής συμφιλίωσης».

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η ειδική σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη Στέφανι Ουίλιαμς δήλωσε ότι η ρητορική μίσους είναι ένα καταστροφικό εργαλείο που καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό, προσθέτοντας:

«Δεν πρέπει να ανεχόμαστε αυτούς που διαδίδουν ρητορική μίσους και υποκινούν τη βία στη Λιβύη».

shorouknews.com

 

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr