Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Η τουρκική επιθετικότητα μετατρέπει χωριά της Συρίας σε πόλεις - φαντάσματα


Ιούνιος 18, 2022. Ελλάδα.

 

Δεκάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους σε χωριά κοντά στη γραμμή του μετώπου της βόρειας Συρίας, μετατρέποντάς τα σε πόλεις-φαντάσματα καθώς απειλούνται μια νέα τουρκική στρατιωτική επίθεση.

Τα χωριά Umm al-Keif και Tal Tamer κοντά στο μέτωπο της βόρειας Συρίας έχουν μετατραπεί σε πόλεις-φαντάσματα υπό την απειλή μιας νέας τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης.

Βομβαρδίζονται συχνά και δεκάδες οικογένειες έχουν τραπεί σε φυγή.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι συμμαχικές ομάδες Σύρων ανταρτών έχουν φτάσει στην περιφέρεια από το 2019, αλλά πρόσφατα έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους για να εκδιώξουν τους Κούρδους μαχητές από την περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

 Όσοι παραμένουν ζουν μόνιμα με τον φόβο της επίθεσης.

 Ο  Αχμάντ Χασούντ ζει στο Ουμ αλ Κέιφ:

«Αυτό ήταν το πιο όμορφο χωριό. Είχα την καλύτερη ζωή. Τώρα όλοι έχουν φύγει λόγω των βομβαρδισμών. Μόνο μερικά νοικοκυριά παρέμειναν εδώ. Τα σπίτια μας είναι στοχευμένα - έχουμε γυναίκες και παιδιά και δεν ξέρουμε πού να πάμε.

Μερικές φορές λέω ότι δεν θέλω να φύγω από το σπίτι μου, θέλω να πεθάνω στο σπίτι μου. Πού μπορώ να πάω;».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε μια νέα στρατιωτική εισβολή στη Συρία για την επέκταση μιας ζώνης ασφαλείας 35 χιλιομέτρων «κατά μήκος των συνόρων».

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων λέει ότι συντονίζεται με τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα για να αποκρούσει κάθε επίθεση και οι νέες απειλές έχουν αναδείξει ένα σύνθετο δίκτυο δεσμών στη βόρεια Συρία από την Ουάσιγκτον και επίσης συντονισμένο με τη συριακή κυβέρνηση και τη σύμμαχό της Ρωσία.

 Τοπικά φιλοκυβερνητικά μέσα ανέφεραν ότι συριακά στρατεύματα, τανκς και βαρύς οπλισμός αναπτύχθηκαν το Σαββατοκύριακο ως απάντηση στις τουρκικές κινήσεις, σύμφωνα με το ρουμανικό δημοσίευμα.
Știrile PRO TV, romanialibera.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr