Δύο εκατομμύρια Ρουμάνοι υπέγραψαν για την καθαίρεση του προέδρου της χώρας


Ιούνιος 29, 2022. Ελλάδα.

Βουκουρέστι.

Το κόμμα Συμμαχία για την Ένωση των Ρουμάνων – AUR (σημ. δεξιός και λαϊκίστικος εθνικιστικός πολιτικός φορέας) έφερε στη Βουλή χιλιάδες κουτιά που περιείχαν πάνω από 2 εκατομμύρια υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από πολίτες για την καθαίρεση του Προέδρου Κλάους Γιόχανις,  τον κατήγγειλε ως «Γερμανό», ο πρόεδρος του κόμματος Γκεόργκε Σιμίων, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος κατηγόρησε τα άλλα δύο κόμματα PSD και το USR ότι δεν ήθελαν να κινήσουν διαδικασία στη Βουλή την απόλυση του προέδρου Κλάους Γιόχανις.


«Οι Ρουμάνοι ξύπνησαν και μίλησαν, υπάρχουν μπροστά μας 2 εκατομμύρια υπογραφές".

Το κόμμα AUR ξεκίνησε την εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών για την απόλυση του Κλάους Γιόχανις την 1η Νοεμβρίου 2021.

«Οι Ρουμάνοι δεν θέλουν πλέον τον Κλάους Ιωάννη για πρόεδρο. Η εκστρατεία έτυχε ευρείας υποστήριξης στις περιφέρειες της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε μια φαύλη πλειοψηφία στη Βουλή, η οποία αρνείται να κινήσει τη διαδικασία που θα τερματίσει τη θητεία του Κλάους Γιόχανις.


Το AUR  που δραστηριοποιείται στη Ρουμανία και τη Μολδαβία, ζητά την επιστροφή στη Ρουμανία της ιστορικής περιοχής Βεσσαραβίας που σήμερα καταλαμβάνει τμήμα της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.

rgnpress.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr