Η Τουρκία πήρε αυτά που ήθελε από τη Σουηδία και τη Φινλανδία για να συμφωνήσει στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ


Ιούνιος 28, 2022. Ελλάδα.

Η Τουρκία πήρε τα επιθυμητά βήματα από τη Σουηδία και τη Φινλανδία για να συμφωνήσει στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. 

Αυτό αναφέρει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το γραφείο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού ανακοινώθηκε στη Μαδρίτη ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία.

«Η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε. Οι χώρες συμφώνησαν σε πλήρη συνεργασία με την Τουρκία στον αγώνα κατά του PKK και των παραφυάδων του. Θα αρθεί το εμπάργκο στην προμήθεια προϊόντων αμυντικής βιομηχανίας και η συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση θα επεκταθεί. Θα δημιουργηθεί ένας δομημένος μηχανισμός συνεργασίας για την ανταλλαγή πληροφοριών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Θα παρασχεθεί υποστήριξη για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στους μηχανισμούς ασφαλείας της ΕΕ», ανέφερε το γραφείο.

Η Τουρκία θα υποστηρίξει την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας στους μηχανισμούς ασφαλείας της ΕΕ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr