Έκρηξη πετρελαιαγωγού στη Λιβύη χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου χύθηκαν στην έρημο


Ιούνιος 2, 2022. Ελλάδα.

Κάιρο.

Ένας αγωγός πετρελαίου που συνδέει το κοίτασμα πετρελαίου Σαρίρ με τον τερματικό σταθμό Τομπρούκ έσπασε στη Λιβύη και χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου χύθηκαν στην έρημο.

Η Arab Gulf Oil Company, η οποία διαχειρίζεται τον αγωγό, υπολογίζει ότι 22.000 βαρέλια πετρελαίου χύνονται καθημερινά λόγω των ζημιών. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι βασικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Λιβύης, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου κοιτάσματος πετρελαίου, έχουν κλείσει λόγω πολιτικών διαφωνιών και πιθανής αναζωπύρωσης της βίας.

 


 Το ελαφρύ αργό είναι εδώ και καιρό αντικείμενο προσοχής στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης, στον οποίο ένοπλες ομάδες και ξένες δυνάμεις πολέμησαν για να ελέγξουν τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου της Αφρικής.

Η Λιβύη έχει σπαραχθεί από συγκρούσεις από τότε που η εξέγερση με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ κλιμακώθηκε σε εμφύλιο πόλεμο στον οποίο ο Μουαμάρ Καντάφι ανατράπηκε και σκοτώθηκε το 2011.

arabic.euronews.com, attaqa.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr