Ενδέχεται η Τουρκία να καταφύγει σε αγορά μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon


Ιούλιος 20, 2022. Ελλάδα.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εγκρίνουν το αίτημα της Τουρκίας για αγορά F-16, τότε η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμμετάσχει στον διαγωνισμό των μαχητικών τέταρτης γενιάς Eurofighter Typhoon,  αναφέρει η Middle East Eye επικαλούμενη δικές της πηγές.

Τον περασμένο μήνα, ο διοικητής της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγός Χασάν Κιουτσουκακιούζ, επισκέφτηκε τη Μεγάλη Βρετανία και επιθεώρησε προσωπικά το αεροσκάφος που ενδέχεται να υιοθετήσει η Τουρκία.

 Το γεγονός αυτό προκάλεσε συζήτηση στην κυβέρνηση. Ο στρατηγός Κιουτσουκακιούζ έλεγξε επίσης το σύστημα REECTIVITION του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Quick Reaction Alert), το οποίο πετά με αεροσκάφη Typhoon.

 «Μπορεί να είναι μια προσωρινή επιλογή μέχρι να πάρουμε την πέμπτη γενιά και την τοπική παραγωγή TF-X στα χέρια μας, φυσικά, εάν δεν μπορούμε να πάρουμε F-16», ανέφερε η Middle East Eye επικαλούμενη την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του ιστότοπου Turdef.com, το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί εδώ και καιρό να πουλήσει στην Τουρκία αεροσκάφη Typhoon.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr