Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Οι Ρώσοι αναρωτιούνται το λόγο που οι Αμερικανοί φεύγουν από την ΟυκρανίαΙούλιος17, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Με υπότιτλο: Οι φοβίες των Αμερικανών προκαλούν σκεπτικισμό, δημοσίευμα της Moskovskiy komsomolets αναφέρεται στην «απόδραση Αμερικανών διπλωματών από το Κίεβο».


Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, που ήδη θεωρείται από πολλούς ως δείκτης της έντασης των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, έσπευσε για άλλη μια φορά να κλείσει τις πόρτες της και να απομακρύνει τους διπλωματικούς της αξιωματούχους.

 Είναι πιθανό οι Ηνωμένες Πολιτείες να αντέδρασαν με κάθε σοβαρότητα στη δήλωση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος έδωσε εντολή να ενταθούν οι ενέργειες σε όλες τις επιχειρησιακές περιοχές. 

Τα διαβόητα "κέντρα λήψης αποφάσεων" θα πληγούν στο εγγύς μέλλον, είπε στην MK ο στρατιωτικός ειδικός Βλάντισλαβ Σούρυγκιν.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου την περασμένη εβδομάδα επιθεώρησε τις ομάδες του Κέντρου και του Νότου και είπε ότι είναι απαραίτητο να «ενταθούν οι ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις» προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα για το Κίεβο να εξαπολύσει πλήγματα στο Ντονμπάς.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ουκρανίας, Mykola Malomuzh, είπε ότι η Μόσχα είχε όντως εκδώσει ένα «τελεσίγραφο» στο Κίεβο: εάν οι συμμαχικές δυνάμεις ξεκινήσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση τις επόμενες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η  πίεση στο Χάρκοβο και στο νότο, ή οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία θα διεξαχθούν με ρωσικούς όρους.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο έκλεισε ξανά στις 17 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι πόρτες της πρεσβείας είναι ερμητικά κλειστές και κανείς δεν φαίνεται στο ίδιο το κτίριο. Προηγήθηκε το γεγονός που οι Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυναν έκκληση στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, όπως έκαναν ήδη στα τέλη Φεβρουαρίου 2022.

Όλα τα πρόσφατα γεγονότα σημαίνουν ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση περνά σε μια νέα, πιο έντονη φάση; 

Οι αμερικανικές κινήσεις προκαλούν σκεπτικισμό

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ειδικό Βλάντισλαβ Σούρυγκιν, οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν μια «σκληρή ανάγκη» να επιτεθούν στην Οδησσό και τη Ζαπορόζιε, αλλά οι Αμερικανοί φαίνεται να γνωρίζουν αρκετά.

«Φυσικά, η αμερικανική πρεσβεία αντιδρά σε κάτι. Σίγουρα οι Αμερικανοί έχουν δυνατότητες πληροφοριών. Φυσικά, παρακολουθούν συνεχώς κάθε είδους πηγές που δεν έχουν μόνο στη διάθεσή τους. Επομένως, θα μπορούσαν κάλλιστα να πάρουν μέρος της ενεργοποίησής μας για κάποιου είδους γενική επίθεση, αν και δεν είναι καθόλου γεγονός ότι είναι κάτι τέτοιο.

Απλώς εντείνουμε τις προσπάθειές μας καθώς αναπτύσσεται το στρατιωτικό-βιομηχανικό μας συγκρότημα. Δεν καταλαβαίνω καλά τι θα μπορούσε να συμβεί που δεν υπήρχε πριν... Επομένως, οι αμερικανικές φοβίες μου προκαλούν κάποιο σκεπτικισμό.

 

«Στήνεται μια προβοκάτσια στον μετα-ουκρανικό χώρο»

Η έκκληση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο προς τους πολίτες των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία μπορεί να συνδέεται με την προετοιμασία μιας επικίνδυνης πρόκλησης μεγάλης κλίμακας.

 Αυτή τη γνώμη εξέφρασε την Κυριακή ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, μέλος του κύριου συμβουλίου της διοίκησης της περιοχής Ζαπορόζιε, στο ραδιοφωνικό σταθμό Komsomolskaya Pravda.

Ο Ρόγκοφ είπε για αυτό από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ορατοί λόγοι για τον ρωσικό στρατό να επιτεθεί στο Κίεβο και το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει τίποτα να φοβηθεί τώρα. Την ίδια στιγμή, οι δυτικές χώρες στέλνουν μεγάλες παρτίδες «απολυμαντικών παραγόντων», καθώς και «εξειδικευμένες προστατευτικές στολές» και εξοπλισμό, στην Ουκρανία.

Αν συγκρίνουμε όλα όσα συμβαίνουν, σημείωσε ο Ρόγκοφ, «χτίζεται μια πολύ δυσάρεστη εικόνα ότι οι δυτικοί κύριοι του Ζελένσκι προετοιμάζουν ξεκάθαρα κάποιου είδους μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια στον μετα-ουκρανικό χώρο, ο οποίος εξακολουθεί να ελέγχεται από τον Ζελένσκι». 

Αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να σχετίζεται με τη χρήση ραδιενεργών, χημικών ή βιολογικών όπλων.

«Moskovskiy komsomolets»

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr