Σκόπια: Η επιστημονική και πνευματική ελίτ ενάντια στη γαλλική πρόταση


Ιούλιος 6, 2022. Ελλάδα.

Οι Σλαβομακεδόνες έχουν ωθηθεί σε μια ιστορική άβυσσο για να διαγραφούν από τον χάρτη της Ευρώπης και του κόσμου - σχεδόν 200 δημόσια πρόσωπα, ακαδημαϊκοί, καθηγητές, ιστορικοί, δικηγόροι, συγγραφείς, καλλιτέχνες και οικονομολόγοι απευθύνθηκαν στον αρχηγό του κράτους με επιστολή.

Πρόεδρε Πενταρόφσκι, εσείς προσωπικά, μαζί με τον  Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, Πρόεδρο της Κυβέρνησης, βάλατε γαλλική θηλιά στο λαιμό του ‘μακεδονικού’ λαού, μια τελική συμφωνία μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας.

Τον «ογλαμνικικό» ζυγό, που στο μέλλον θα έπρεπε να φορούν οι Σλαβομακεδόνες υπό τις επιταγές της Βουλγαρίας με στόχο να να παραμορφωθεί ο σλαβομακεδονικός λαός πριν εισέλθει στην ευρωπαϊκή πατρίδα των εθνών.

Εσύ πρόεδρε, ρηχόμυαλε, ευκολόπιστε, ξέχασες ποιος σε εξέλεξε τον Μάιο του 2019.  Ο «Μακεδονικός» λαός και οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας! Εμείς οι «Μακεδόνες» πλέον ωθούμαστε στην ιστορική άβυσσο για να σβηστούμε από τον χάρτη της Ευρώπης και του κόσμου.

Σε αυτήν την πολιτική «αποτρόπαια εποχή», την εποχή του 21ου αιώνα, δεν πρέπει να είστε συντελεστές της πολιτικής καταστροφής του σλαβομακεδονικού λαού και κράτους. Είστε μέρος της εκτελεστικής εξουσίας του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας, καλείστε συνταγματικά να αποτρέψετε τις ολέθριες πολιτικές της Κυβέρνησης.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες την επιστολή είναι ο ακαδημαϊκός Μποζίν Παβλόφσκι, ο ακαδημαϊκός Μίτκο Μαγιούνκοφ , ο ακαδημαϊκός  Ζίφκο Ποπόφ, η ακαδημαϊκός  Κάτιτσα Κουλάφκοβα, ο ιστορικός  Τοντόρ Τσεπρεγκάνοφ, ο ποιητής  Εφτίμ Κλετνίκοφ...

sitel.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr